Οι αδαείς και δεισιδαίμονες Έλληνες ήταν αδιάφοροι για την τέχνη και τα μνημεία τους”.;

Οι Έλληνες που πολύ μετά του Περικλή δημιούργησαν τα θαύματα της Βυζαντινής Τέχνης. Οι Έλληνες που, ακόμα και κάτω από την Οθωμανική κατοχή, δημιούργησαν σχολές τέχνης και χειροτεχνίας. Οι ΄Ελληνες που παρά 400 χρόνια τουρκικής κατοχής, διατήρησαν με πείσμα τη γλώσσα και τη θρησκεία τους. Οι ίδιοι ΄Ελληνες που κατά τον αγώνα για την ανεξαρτησία τους έστειλαν στους Τούρκους στρατιώτες βόλια να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Ναι, εναντίον τους.
Οι Τούρκοι στρατιώτες κλεισμένοι στην Ακρόπολη έμειναν από πολεμοφόδια και άρχισαν να καταστρέφουν τις κολώνες για να αφαιρέσουν το μολύβι να κάνουν με αυτό βόλια. Οι ΄Ελληνες τους έστειλαν πολεμοφόδια με το μήνυμα, “Να τα βόλια, μην αγγίξετε τις κολώνες”.

Όχι δεν είναι λόγια μιας ταπεινής αναγνώστριας. Είναι ο λόγος μιας μεγάλης ελληνίδας, της Μελίνας Μερκούρη στο Oxford Union την εποχή που πάλευε για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.
Το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μου ανεξάρτητου αξιώματος,μου θύμισαν ότι τελικά δεν είναι όλοι
αδιάφοροι με έκανε να ανατρέξω στον παραπάνω λόγο Εύχομαι το μέλλον να δικαιώσει όλους εκείνους τους ρομαντικούς που χρόνια τώρα ονειρεύονται μια άλλη ΒΈΡΟΙΑ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα