Επιμέλεια Στήλης:
Γιάννης Ιωαννίδης

Μια πολύ ωραία συνταγή με σουπιές από την περιοχή της Κατερίνης.

Συστατικά

· 1 κιλό σουπιές
· 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετεσ
· Λάδι (περίπου 1 ποτήρι του νερού ή και λιγότερο)
· 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα δύο, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τις πράσινες ουρίτσες
· 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό ξηρό
· 3 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
· 1-2 φύλλα δάφνης
· 2-3 κόκκους μπαχάρι
· Λίγη ζάχαρη
· Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

1. Καθαρίζουμε τις σουπιές χωρίζοντας το κεφάλι από το σώμα και πετάμε τη φούσκα με το μελάνι, το κόκαλο, το δόντι, τα μάτια και τις μεμβράνες από το σώμα.
2. Ξεπλένουμε πολύ καλά, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα έως ότου γυαλίσουν. Προσέχουμε να μην καούν τα σκόρδα γιατί πικρίζουν.
4. Ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε έως ότου πιουν τα νερά τους.
5. Μόλις μείνουν με το λάδι σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να βράσουν με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
6. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν οι σουπιές σχεδόν με το λάδι, να μην έχουν πολλά ζουμιά.
7. Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη.

Και ένα μυστικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες σουπιές. Επίσης αντί για σουπιές μπορείτε να μαγειρέψετε και με καλαμαράκια.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα