Ο καιρός ανοίγει και για ακόμη μία χρονιά επικρατεί η ίδια άναρχη κατάσταση στα πεζοδρόμια στο κέντρο της Βέροιας, από τα τραπεζοκαθίσματα που τα καταλαμβάνουν…
Τα πρώτα δείγματα από το ηλιόλουστο τριήμερο της Εθνικής Επετείου ήταν απογοητευτικά ως προς την τάξη των πραγμάτων.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που τα προηγούμενα χρόνια η Δημοτική Αρχή της Βέροιας απέδειξε πως ή δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να το αντιμετωπίσει…

Επειδή όμως όσο πάει η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ανεξέλεγκτη, αλλά και για να μπορέσει να κινηθεί και η αγορά, ας αντιδράσει επιτέλους ο Δήμος της Βέροιας στην πρόκληση αυτή, ώστε να σταματήσει η «διχόνοια» μεταξύ πεζών, οδηγών, καθημένων, αλλά και καταστηματαρχών στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.

Και αφού μέχρι σήμερα η ιστορία έδειξε ότι δεν υπάρχει ικανότητα ή βούληση να εφαρμοστούν οι νόμοι, τα γράμματα και οι συμφωνίες, εκτιμούμε ότι μια πολύ καλή λύση θα ήταν η πεζοδρόμηση της οδού Εληάς και ενδεχομένως της Μητροπόλεως τα Σαββατοκύριακα, ώστε όλος ο κόσμος να χαίρεται την βόλτα του ή τον καφέ του, χωρίς να συναντά εμπόδια.
Από την άλλη, ως αντίβαρο από την πλευρά των καφέ, τις καθημερινές θα πρέπει να υπάρχει χωρίς καμία εξαίρεση 1,5 μέτρο ελεύθερου πεζοδρομίου.

Έτσι, πραγματικά το κέντρο της πόλης θα γίνει πιο ελκυστικό, όλα τα καφέ θα δουλέψουν, τα παράπονα θα σταματήσουν και το πρόβλημα της… κυριαρχίας του freddo, θα λυθεί.
Όπως και να έχει, ο Δήμος πρέπει να δράσει άμεσα, χωρίς παλινδρομήσεις και «στραβά μάτια», όπως συνηθίζει να αντιμετωπίζει το θέμα.

Πηγή: laosver.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα