Λέγεται ότι η κρίση βαθαίνει και η ελπίδα φαντάζει χαμένη, όταν οι διανοούμενοι σιωπούν, όταν οι ποιητές αφήνουν την πένα τους, όταν οι αγωνιστές παροπλίζονται…
Στην πιο πρόσφατη μαύρη σελίδα της ιστορίας της Ελλάδας, την 7ετία της δικτατορίας, οι φωνές όλων αυτών δεν σιώπησαν, όσο και αν προσπάθησε το τότε καθεστώς.

 Στην σημερινή «μαύρη» περίοδο, όπου η κρίση σε οικονομικό, αλλά κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο πλήττει την σημερινή Ελλάδα, πολλοί είναι εκείνοι που φέρνουν στο νου τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου «πως έγινε με τούτο τον αιώνα και γύρισε καπάκι η ζωή; Πως το ‘φερε η μοίρα και τα χρόνια να μην ακούσεις έναν ποιητή;».
Και όμως, προσπαθώντας να επιτελέσει το αγωνιστικό του καθήκον, για ακόμη μία φορά στη ζωή, ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης ανέλαβε δράση, προσπαθώντας να ανάψει την «Σπίθα» της ελπίδας στον ελληνικό λαό.
«Σπίθα», λοιπόν, ονομάστηκε η Κίνηση Ανεξάρτητη Πολιτών, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη τον περασμένο Δεκέμβριο και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα.
Πρόσφατα η «Σπίθα» των ακομμάτιστων – ανεξάρτητων πολιτών που αντιδρούν στην σημερινή κατάντια της χώρας, αποτέλεσμα της πολιτικής των Κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, «άναψε» και στη Βέροια, καθώς το βράδυ της Τετάρτης συναντήθηκαν εδώ τα πρώτα μέλη του πυρήνα της περιοχής.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα