Στα σχόλια ανωνύμων που ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι της ΚΕΠΑ δεν αντιδρούσαν επί θητείας Σκουμπόπουλου, απαντά ο Προϊστάμενος Διοικητικών Οικονομικών Υπηρεσιών της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Δημήτρης Ταρατσίδης, μέσα από σχόλιο του στο σχετικό θέμα που αναρτήσαμε στις 28 Ιανουαρίου με τίτλο “Απλήρωτοι οι υπάλληλοι στην ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας”.
 
Βέβαια, πέρα από την απάντηση, ο κ. Ταρατσίδης αναφέρεται στα γεγονότα, λέγοντάς τα με το «όνομά» τους.
 Το σχόλιο έχει ως εξής:


«Ας υποθέσουμε ότι ο Ανώνυμος της 29 Ιανουαρίου 2011 11.34 πμ. χάριν συζήτησης έχει δίκαιο. Να του υπενθυμίσω ότι τότε η νυν δήμαρχος ήταν υπάλληλος της ΔΕΤΟΠΟΚΑ ταυτόχρονα δε αρχηγός της αντιπολίτευσης στο δήμο Βέροιας. Εκτός από ορισμένα άσφαιρα πύρα αν θυμάμαι καλά στο δημοτικό συμβούλιο δεν έκανε κάτι άλλο. Φαίνεται ότι φοβόνταν και αυτή. 


Όμως εμείς που διαχειριστήκαμε την κατάσταση τότε γνωρίζουμε την κατάσταση. Από ορισμένους αναποτελεσματικούς χειρισμούς του δήμου Βέροιας η σύμβαση με την τότε ΔΕΤΟΠΟΚΑ κόλλησε στην επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου και δεν μπορούσαν να εκταμιεύουν χρήματα προς την ΚΕΠΑ. Οι εργαζόμενοι έκαναν τότε τρεις περίπου μήνες και όχι έξι να πληρωθούν (Σεπτέμβριος 2005 – δώρο Χριστουγέννων 2005).

Προς τιμήν του ο πρώην δήμαρχος Βέροιας βρήκε ή δανείστηκε δεν έχει σημασία για τους εργαζόμενους 200.000 ευρώ που προσωπικά παρέλαβα στο γραφείο του και λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2005 εξοφλήθηκαν οι αποδοχές τους. Τα χρήματα επιστράφηκαν στον πρώην δήμαρχο, αφού ομαλοποιήθηκε η κατάσταση τον Μάρτιο του 2006.
Τότε η νυν δήμαρχος αναρωτιόνταν μόνο τι δεσμεύσεις ανέλαβε ο πρώην δήμαρχος που βρήκε τα λεφτά με τα οποία φυσικά πληρώθηκε και η ίδια ως εργαζόμενη της στέγης. Τώρα υπάρχουν συνεχείς καθυστερήσεις από το 2007. Είναι φανερό ότι η δήμαρχος που είναι και πρόεδρος της ΚΕΠΑ δεν θεωρεί ότι αξίζουμε να πληρωνόμαστε όπως οι άλλοι υπάλληλοι του δήμου Βέροιας.
Όσο για τον ανώνυμο και για όσο παραμένει ανώνυμος, δικαιούμαι να υποθέτω ότι είναι κολαούζος της εξουσίας, πιθανώς πρώην συνάδελφος των εργαζομένων της ΚΕΠΑ που εξαργύρωσε τις υπηρεσίες του. Άξιος ο μισθός του. Τέτοιους οσφυοκάμπτες και θρασύδειλους θέλουν οι εξουσιες. Τους είναι χρήσιμοι.»
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα