Στην εντατική του Νοσοκομείου Βέροιας νοσηλεύεται νέος άνδρας με βεβαρυμμένο ιστορικό υγείας, ο οποίος εμφανίζει όλα τα συμπτώματα της νέας γρίπης, χωρίς όμως να έχει διαπιστωθεί ακόμη εργαστηριακά ότι έχει προσβληθεί από τον Η1Ν1. 

Όπως δηλώνει στο «Λ» ο ειδικός παθολόγος Πέτρος Κηρυττόπουλος, επιμελητής Β΄ στο νοσοκομείο, το παθολογικό τμήμα άρχισε να δέχεται εμπύρετα περιστατικά εδώ και δεκαπέντε μέρες. Από αυτά τα πέντε ή έξι έχουν διαπιστωθεί, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται άλλοι δέκα ασθενείς οι οποίοι υπάρχει πιθανότητα να νοσούν, χωρίς όμως να έχει ανιχνευθεί σ΄αυτούς ο ιός.

Παρά το ότι η νέα γρίπη είναι σε έξαρση σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου τα νοσοκομεία και οι άλλες υγειονομικές υπηρεσίες δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση του ιού, όπως πέρσι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σχολεία, όπου, όμως, σημειώνονται πολλές απουσίες εξαιτίας και άλλων ιών του αναπνευστικού οι οποίοι πλήττουν κυρίως παιδιά.

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Κηρυττόπουλος επισημαίνει ότι γίνονται, αλλά κυρίως αφορούν την εποχική γρίπη και όχι την Η1Ν1. Όσοι βέβαια θέλουν να εμβολιασθούν για τη νέα γρίπη μπορούν να το κάνουν. 


Στους 21 ο αριθμός` των θυμάτων

Εν τω μεταξύ τέσσερις άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 21. Το μεσημέρι ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης είχε ανακοινώσει ότι τα θύματα της γρίπης ανέρχονται σε 17.Αργά το απόγευμα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ανακοίνωσε ότι τα θύματα έφθασαν τα 21, ενώ άλλοι εννέα ασθενείς εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Από τις αρχές του χρόνου 94 άτομα έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 47 νοσηλεύονται ακόμη λόγω των επιπλοκών από τη γρίπη Η1Ν1.

«Είμαστε στην καρδιά της έξαρσης», δήλωσε το μεσημέρι ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, υπογραμμίζοντας όμως ότι ακόμη και τώρα οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιασθούν.

Πηγή: Εφημ. “Λαός” – Α.Σ.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα