Το αναβληθέν θέμα για τη λήψη απόφασης για την ανάθεση της μελέτης «Μελέτες Ωρίμανσης Έργων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ημαθίας», από το Δ.Σ. του ΕΣΔΑ, επιχείρησε να συζητήσει χθες το μεσημέρι εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. 
Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λόγω της έναρξης, από την ερχόμενη Δευτέρα, της αξιολόγησης των μελετών από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπό τον φόβο ότι δεν θα προλάβει να ενταχθεί η μελέτη του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων της Ημαθίας.

Τελικά, κατόπιν επικοινωνίας των τριών Δημάρχων της Ημαθίας με τους αρμοδίους της Διαχειριστικής Αρχής, δόθηκε άτυπη διαβεβαίωση ότι θα ενταχθεί η πρόταση του ΕΣΔΑ, ακόμα και αν υποβληθεί δύο μήνες μετά, έστω και αν τα προβλεπόμενα κονδύλια μοιραστούν, καθώς η Ημαθία έχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και η διορία από την Ε.Ε. για τις ΧΑΔΑ, η 30 Ιουνίου 2011, πλησιάζει.

Ως εκ τούτου, οι τρεις Δήμαρχοι της Ημαθίας, Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, Νάουσας Τάσος Καραμπατζός και Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, αναλαμβάνουν την ευθύνη, τόσο για την ανάθεση της μελέτης, όσο και για την χρημαδότησής της και το θέμα αναβλήθηκε.

Επίσης, ο Δήμος Βέροιας, ως ο ΟΤΑ που διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, θα συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον ΕΣΔΑ, για την υποβολή Τεχνικών Δελτίων χρηματοδότησης των έργων «ολοκλήρωσης και διαχείρισης απορριμμάτων», στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης.

Επί της ουσίας, η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, όπως εξελίχθηκε, θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί, ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φόβοι για την ένταξη στη χρηματοδότηση των προτάσεων, καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση, αλλά μόνο άτυπες γνωμοδοτήσεις και υποσχέσεις.

Πηγή: laosver.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα