Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο και μεταφέρουμε αυτούσιο:

Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή προσυπέγραψε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, μαζί με 25 βουλευτές του κόμματος, σχετικά με το ζήτημα της ανάκλησης της απόφασης ανάθεσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα.
Στην Επερώτηση αναφέρονται τα εξής :

«Στις 28 Ιανουαρίου 2011 η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων με απόλυτη, σχεδόν, πλειοψηφία, αποφάσισε να αφαιρέσει από την Ελλάδα το δικαίωμα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας.

Αναμφισβήτητα, η απόφαση αυτή αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για το διεθνές κύρος της πατρίδας μας.

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει στην Κυβέρνηση τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χαρακτηριστική αναβλητικότητά της. Είχαμε δείξει σοβαρή διάθεση συνεργασίας για την υπόθεση αυτή, συναινώντας μάλιστα και στη μείωση του προϋπολογισμού των Αγώνων, εφόσον συμφωνούσε και η Δ.Ε.Μ.Α.

Γιατί πιστεύουμε ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούσαν μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδος. Με την κατασκευή των αθλητικών έργων υποδομής αλλά και των συμπληρωματικών για την ανάπλαση του περιβάλλοντος, που είχαμε προγραμματίσει, η ευρύτερη περιοχή θα αναβαθμιζόταν αθλητικά, πολιτιστικά και τουριστικά ενώ η βέβαιη ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα συντελούσε στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας.

Όμως, η απόφαση της Κυβέρνησης, μετά από πολλές παλινωδίες, να μην κατασκευάσει τα δύο Μεσογειακά Χωριά αλλά να φιλοξενήσει τους αθλητές σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια, αποτέλεσε παραβίαση της συμφωνίας με τη  Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων με συνέπεια η τελευταία να μας αφαιρέσει το δικαίωμα.

Ύστερα από τα παραπάνω,

Επερωτάται ο κ. Υπουργός

1.    Δεδομένου ότι ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε προσωπικά διαβεβαιώσει τις τοπικές κοινωνίες ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες οπωσδήποτε θα πραγματοποιηθούν και έγκαιρα θα περατωθούν οι σχετικές προετοιμασίες, γιατί η Κυβέρνηση δεν κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, να βρεθεί λύση που θα εξασφάλιζε την ομαλή διοργάνωση των Αγώνων;

2.    Γιατί η Κυβέρνηση, εάν επιθυμούσε την απεμπλοκή της χώρας από τους Αγώνες, εξαιτίας των ειδικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, δεν το έπραξε έγκαιρα και αξιοπρεπώς αλλά αντίθετα άφησε την υπόθεση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τη χώρα μας στο διεθνή διασυρμό της;

3.    Γιατί η Κυβέρνηση αποφάσισε, με αυτό τον τρόπο, να καταδικάσει σε οικονομικό μαρασμό τις δύο πόλεις, Βόλο και Λάρισα αλλά και ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας; Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να αντισταθμίσει την απώλεια και να καθησυχάσει τους κατοίκους που δικαίως βρίσκονται σε αναβρασμό;»
 

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα