Διαβάζουμε στα Νέα: Σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μετατρέπεται η άρνηση πληρωμής διοδίων, για την οποία το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 200 ευρώ, ενώ θα μπορούν να επιβληθούν και διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων. Παράλληλα, σε πλημμέλημα μετατρέπεται η άρνηση καταβολής κομίστρου στις συγκοινωνίες.

Η προσθήκη κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Στην τροπολογία η λαθρεπιβίβαση στις αστικές συγκοινωνίες χαρακτηρίζεται ως πράξη με «ιδιαίτερα μεγάλη ηθική απαξία» που «θέτει υπό σοβαρή διακινδύνευση την οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος», καθώς και «παραβατικότητα επηρεάζει εν τέλει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας».

Η δε άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων χαρακτηρίζεται «αποκλίνουσα συμπεριφορά, που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία, αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης». Τις παραβάσεις θα βεβαιώνει η αστυνομία” 

Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε την ψήφο που θα ρίξουν οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία… Οι οποίοι, καλούνται να αποδείξουν πως λειτουργούν προς το συμφέρον του Νομού και όχι του κόμματος ή της πολιτικής τους καριέρας… Πως; Με το να αγωνιστούν για να “ανοίξουν” τις εισόδους και εξόδους της Ημαθίας από τα “κέντρα χαρατσιού” – διόδια και όχι να υπερψηφίσουν (ελέω κομματικής πειθαρχίας) την ποινικοποίηση του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης μέσα στη χώρα…
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα