Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν έπειτα από την μεταφορά των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της πρώην Ν.Α. Ημαθίας και νυν Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, επί της οδού Μητροπόλεως, στη Βέροια.

Βασικός λόγος αυτών των αντιρρήσεων, είναι η αδυναμία προσέλευσης ατόμων με κινητικά προβλήματα. 

Στο σημείο δεν υπάρχει ράμπα και η κλίση των σκαλιών είναι τόσο μεγάλη, που είναι αμφίβολο αν και κατά πόσο θα μπορούσε να δώσει λύση η εγκατάσταση.

Τι δηλώνει η αρμόδια εντεταλμένη Περιφ. Σύμβουλος Γεωργία Μπατσαρά

 
Με αφορμή τις παραπάνω αντιρρήσεις, επικοινωνήσαμε με την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Γεωργία Μπατσαρά, υπεύθυνη στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να διευκρινιστεί το θέμα, αλλά και να ενημερωθούμε γενικότερα για την πορεία της μετάβασης στα νέα δεδομένα.

Η κα Μπατσαρά σημείωσε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πρωτόγνωρη και είναι φυσικό να δημιουργούνται κάποια προβλήματα, τα οποία ωστόσο, με τις ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, των υπαλλήλων και της ίδιας, αντιμετωπίζονται.

Η μεταφορά από το κτίριο της οδού Μ. Αλεξάνδρου στο κτίριο της πρ. Νομαρχίας έγινε για λόγους οικονομίας, καθώς με την μεταφορά των υπηρεσιών της Ν.Α. Ημαθίας, από την 1η Ιανουαρίου, στους νέους Δήμους, απελευθερώθηκαν χώροι στο κτίριο της οδού Μητροπόλεως.

Όσον αφορά την δυσκολία της πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα, η κα Μπατσαρά σημείωσε πως – όπως την ενημέρωσαν οι υπάλληλοι της Πρόνοιας – για τα περιστατικά που δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης ούτως ή άλλως γίνεται από παλιά κατ΄ οίκον επίσκεψη, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κατεβαίνουν οι γιατροί ή οι υπάλληλοι στην είσοδο. Βέβαια, όπως σημείωσε η κα Μπατσαρά, σε καμία περίπτωση δεν είναι ενδεδειγμένη η τελευταία λύση, για αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει σχετική παρέμβαση στην είσοδο του κτιρίου.

Στο νέα γραφεία της Πρόνοιας, στον 5ο όροφο του κτιρίου της Νομαρχίας, έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση γραφείων και υλικού, ενώ έχει προβλεφθεί να υπάρχει αίθουσα αναμονής για τους πολίτες, ώστε να μην περιμένουν όρθιοι στους διαδρόμους.

Δυσκολίες από την διχοτόμηση των υπηρεσιών Πρόνοιας


Αναφερόμενη στις αλλαγές που προήλθαν από τον «Καλλικράτη» και τις δυσκολίες που υπάρχουν, η Γεωργία Μπατσαρά σημείωσε πως το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων σε αντιπεριφέρεια και Δήμους, δημιουργεί αντί να επιλύει προβλήματα. Άλλωστε, το θέμα αυτό έθεσε και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ενώ το έθιξε πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας αντιδήμαρχος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.

Μέσα στα προβλήματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης, είναι η σύσταση των διαφόρων επιτροπών, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις των πολιτών. Μέχρι στιγμής, από την αρχή του χρόνου, έχει συσταθεί μία επιτροπή, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κα Μπατσαρά, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν καταφέρει να επιλυθούν τα όποια ζητήματα. 

Πηγή: Εφημ. “Λαός” – laosver.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα