Μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου θα συνεχίσουν να παρατείνονται οι προθεσμίες για την ένταξη στο καθεστώς του μειωμένου οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια της ΔΕΗ – κατά την οποία ο ερωτών βουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί ποιος είναι ο αριθμός των αιτούντων «ώστε να αποδειχθεί ότι είναι άνθρακας ο θησαυρός».

Στην απάντησή του, ο κ. Μανιάτης είπε πως είναι 200.000, αλλά προανήγγειλε συνεχείς παρατάσεις ώστε να μπουν στο πρόγραμμα όσοι το δικαιούνται.

Ανέφερε, επίσης, ότι εξαλείφθηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που απέτρεψαν τους δικαιούχους στο να κάνουν αιτήσεις και πλέον με ένα τηλεφώνημα, στο ΚΕΠ του Δήμου και στον διαδικτυακό τόπο της ΔΕΗ, μπορεί εκείνος που πληρεί τις προϋποθέσεις να ενταχθεί στο οικιακό τιμολόγιο και να απολαμβάνει μειώσεις έως 30% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Με μηδέν γραφειοκρατία και μηδέν κόστος», είπε συγκεκριμένα, και μόνον με την ταυτότητα, ΑΦΜ και τον αριθμό της ΔΕΗ.

«Τα παίρνετε από τέσσερις μεριές από τους καταναλωτές, ειδικά από τους μικρούς για να τα δώσετε στους πλούσιους. Κάνετε κομπίνες με τα τιμολόγια, την κατάργηση της κλιμακωτής τιμολόγησης, με την ενσωμάτωση αύξησης του ΦΠΑ στους περσινούς λογαριασμούς … » είπε ο Δ. Παπαδημούλης αναφορικά με τα τιμολόγια.

Το 2011 οι Έλληνες καταναλωτές θα πληρώσουν 140 εκατ. ευρώ λιγότερα για ηλεκτρισμό, από ότι το 2010, απάντησε ο υφυπουργός Ενέργειας κι εξήγησε πως από αυτά τα 100 εκατ. λιγότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα 40 εκατ. τα νοικοκυριά. Ταυτόχρονα είπε πως το 2010 δεν έγινε καμία αύξηση, ενώ και το 2011 μειώνεται η τιμή του ρεύματος σε απόλυτους αριθμούς.  

Πηγή: agronews.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα