Σοβαρή κρίνεται η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Γιώργος Παπαδόπουλος, κατά του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Ο Γ. Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «ο Καραπαναγιωτίδης μας εκβίασε λέγοντάς μας ότι θα στείλει την υπηρεσία να κάνει σε όλους ελέγχους», «θέλει να τα έχει με όλους καλά» κλπ.

Οι εκφράσεις αυτές, άκρως επικριτικές για τον Αντιπεριφερειάρχη, εκστομίστηκαν κατά την ανάπτυξη του θέματος που απασχόλησε το συμβούλιο και είχε να κάνει με την κατά τη γνώμη τους αυθαίρετη και παράνομη τοποθέτηση ενός μικροπωλητή ακριβώς μπροστά από ένα κατάστημα της δημοτικής αγοράς στη λαϊκή αγορά της Αλεξάνδρειας.
Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου έκανε παράσταση στο γραφείο του κ. Καραπαναγιωτίδη και όπως είπε ο πρόεδρος: «Δεν βρήκαμε καλή συμπεριφορά από τον κ. Καραπαναγιωτίδη. Θέλει να τα έχει με όλους καλά. Δε θέλει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Όχι μόνο δεν έδωσε λύση αλλά απείλησε τον Εμπορικό σύλλογο ότι θα κάνει έλεγχο με την υπηρεσία του σε όλους τους ιδιοκτήτες, τα ψαράδικα κλπ που είναι στη λαϊκή για να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Η συγκεκριμένη κυρία που κατέλαβε το χώρο μπροστά από το κατάστημα του συναδέλφου μπήκε εκεί χωρίς ο χώρος να είναι διαγραμμισμένος και αυτό είναι παράνομο».
Η αναφορά του προέδρου του συλλόγου εις βάρος της συγκεκριμενης αντίδρασης του Κ. Καραπαναγιωτίδη ασφαλώς εγείρει ζήτημα και θα πρέπει άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης να απαντήσει ξεκαθαρίζοντας σε τι συνίσταται το «θα στείλω την υπηρεσία να ελέγξει κι εσάς». Είναι εκβιασμός, όπως καταγγέλει ο πρόεδρος του Συλλόγου ή είναι εφαρμογή της νομιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις και αν ναι, τότε γιατί δεν εφάρμοζε τη νομιμότητα το προηγούμενο διάστημα.

Σ. ΚΟΥΓΚΑΣ: ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Στην συνεδρίαση του συμβουλίου του Εμπορικού συλλόγου ήταν παρών και ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Σ. Κούγκας που ανακοίνωσε ότι η νέα διοίκηση επεξεργάζεται νέο κανονισμό λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς και πιστεύει ότι θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Είπε ότι θα γίνουν εκείνες οι παρεμβάσεις στον κανονισμό ώστε να καταστεί η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς πιο καλή και να λιγοστέψουν στα πλαίσια του δυνατού τα προβλήματα που σήμερα παρατηρούνται. Στον διάλογο που θα γίνει θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους οι φορείς που εμπλέκονται, είπε.
Επίσης, ο αντιδήμαρχος δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια ότι θα εφαρμοστεί η νομιμότητα προς πάσα κατεύθυνση και για το θέμα που του ετέθη σχετικά με την συγκεκριμένη πωλήτρια που έχει συγγενική σχέση με πολιτικό πρόσωπο και οι διαδικασίες μεταφοράς της θέσης της σε άλλη έγινε σε χρόνο ρεκόρ, είπε ότι είναι παράνομη η θέση που κατέλαβε και ότι την ενημέρωσε πως πρέπει να αποχωρήσει.
Στον αντιδήμαρχο ετέθησαν και άλλα ζητήματα από τη διοίκηση του συλλόγου όπως το άνοιγμα του δρόμου προς τον ΟΣΕ από τους πωλητές της λαϊκής αγοράς και ότι πρέπει να εφαρμοστεί σε συνεργασία με την αστυνομία ο νόμος προς όλους εκείνους που πωλούν εκτός της λαϊκής διάφορα είδη το Σάββατο.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Επίσης, στη συνεδρίαση ετέθη το θέμα της τοποθέτησης και λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη και ο πρόεδρος του συλλόγου είπε ότι θα κινηθούν με ότι μέσο διαθέτουν ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος που έχει κάποιες προϋποθέσεις για τις κατασκευές και τις τοποθετήσεις των κεραιών αυτών.
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γ. Τσαρτσάνης είπε ότι η κεραία που βρίσκεται δίπλα του αλλά και σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από το Νηπιαγωγείο λειτουργεί μέσα σε ένα βαρέλι και προφανώς δεν είναι νόμιμη. «Έχω 11 χρόνια και δεν είδα τον τεχνικό να έρχεται γιατί πάει μετά τα μεσάνυχτα και την ρυθμίζει ανεβάζοντας την ισχύ της. Οι γείτονες όλοι έχουν αποκτήσει πονοκεφάλους και παίρνουν χάπια.
Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Θαν. Τσιάπλας που αναφέρθηκε σε νούμερα λέγοντας ότι κεραίες που εκπέμπουν πάνω από 5 βατ προκαλούν βλάβες και πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως και συμπλήρωσε ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχουν κεραίες μέσα σε πόλεις παρά μόνο αναμεταδότες.
Με τη σειρά του ο Χρ. Αλευράς, επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είπε ότι το θέμα τον απασχολεί και ότι θα το θέσει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία συμμετέχει.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα