Αρνητική ήταν η απάντηση της Διεύθυνσης Δασών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο αίτημα του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ΟΤΑ Ν. Ημαθίας (ΕΣΔΑ) για παραχώρηση επιπλέον έκτασης 32 στρεμμάτων για την ανέγερση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων πάνω από τον Αλιάκμονα. 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Διεύθυνση Δασών παραπέμπει τον Σύνδεσμο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, διότι όπως σωστά αναφέρει «η έκταση (των 32 στρεμμάτων) είναι όμορη με την ήδη παραχωρημένη στον ίδιο φορέα έκταση κατά χρήση εμβαδού 49.849,94 τ.μ με την αριθ. 348018-7-2009 απόφαση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεπώς οι δύο έκταση αθροιστικά υπερβαίνουν τα 50 στρ. και εκφεύγει της δικής μας αρμοδιότητας σύμφωνα με το άρθ. 13 παρ. 3 του Ν. 1734/87». 
Κατά συνέπεια, για να μπορέσει να εξασφαλίσει και τα επιπλέον 32 στρέμματα ο Σύνδεσμος, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να κατασκευάσει την μονάδα, θα χρειαστεί Υπουργική απόφαση.

Αναμένεται η απόφαση του ΚΑΣ

Χωρίς να έχει παραχωρηθεί η επιπλέον έκταση των 32 στρεμμάτων, ο Σύνδεσμος ζήτησε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη νέα μελέτη εφαρμογής, η οποία περιελάμβανε και τα 82 στρέμματα (τα 50 αρχικά συν τα 32 που δεν έχουν παραχωρηθεί) της έκτασης. 
Στην συνεδρίαση υπήρξε παρέμβαση του ΤΕΕ, στην οποία επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να εγκριθεί μελέτη εφαρμογής σε «ξένο γήπεδο» 32 στρεμμάτων. Οι πληροφορίες που ήρθαν από την Αθήνα, μιλούσαν για έγκριση της μελέτης από το ΚΑΣ ωστόσο αν η απόφαση περιορίζει τον Σύνδεσμο και την Ηλέκτωρ Α.Ε. μόνο στα 50 στρέμματα, στην ουσία ακυρώνει το έργο που χρειάζεται 82 για να ανεγερθεί. 
Επίσης, για όλη την εξέλιξη αυτής της ιστορίας που αφορά την κατασκευή της μονάδας έχει ενημερωθεί και το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Ουρσουζίδης έχει αποστείλει όλο το φάκελο με την πορεία που ακολουθήθηκε για να ξεκινήσει ο έλεγχος από τους επιθεωρητές.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα