Ζούμε στην εποχή της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας, με πλήρη ελευθερία και χωρίς πάτρωνες, λογοκριτές ή “αφεντικά” στην έκφραση… Αυτό επιτυγχάνεται, σε μεγάλο βαθμό, από τη δυνατότητα ο κάθε πολίτης να αποκτά το δικό του blog, ανώνυμα ή επώνυμα, και να μεταφέρει τα πράγματα όπως αυτός το βλέπει.
Βέβαια, αυτό ενοχλεί όσους μέχρι χθες μπορούσαν να φιμώσουν όσους έλεγαν πράγματα που δεν τους άρεσε, αλλά – ευτυχώς – ο “κόσμος προχωρά, χωρίς να τους ρωτά”. Από την άλλη, υπάρχουν και ορισμένοι οι οποίοι αν και έχουν τη δυνατότητα ελευθερίας, προτιμούν να παραμένουν υποδουλωμένοι.

Μέσα στα παραπάνω δεδομένα στον χώρο του blogging, συναντήσαμε ένα νέο blog που ασχολείται με θέματα της Βέροιας, με την επωνυμία “Βεροιώτης” (veriotis-veria.blogspot.com).  Ξεκίνησε τις αναρτήσεις του στις 14 Ιανουαρίου και, από ότι διαπιστώσαμε, δεν φέρει το όνομα του διαχειριστή του, κάτι που αντιλαμβανόμαστε απολύτως, καθώς στις μέρες μας η επωνυμία στοιχίζει! 
Ευχόμαστε και ελπίζουμε το νέο blog να ανήκει στα ελεύθερα και απαλλαγμένα από κάθε σκοπιμότητα, δουλοφροσύνη ή επιρροή, όπως φαίνεται πως είναι μέχρι στιγμής.