Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του νέου χώρου στέγασης του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας, παρουσία πλήθους κόσμου, μελών και φίλων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό του χώρου, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άγγελος Κλάρας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

“Το πρώτο σου χρέος εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο νιό τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει“, με αυτά τα λόγια του μεγάλου Κρητικού Συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου και συνέχισε: 
Αξιωθήκαμε σήμερα να σας υποδεχτούμε στον νέο μας χώρο στέγασης. Σας καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και σας προσκαλούμε να χαρείτε τον χώρο αυτό όσο πιο πολύ μπορείτε. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν για την προετοιμασία και την διαδικασία της μεταστέγασης. Η στέγη μας θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 7-9 και στόχος μας είναι να λειτουργήσει καθημερινά. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τις επισκέψεις των μελών του συλλόγου


Τέλος, ο κ Κλάρας τόνισε την ανάγκη όλων να φέρουν τα παιδιά τους πιο κοντά στα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης, ανακοίνωσε την λειτουργία δανειστικής Βιβλιοθήκης στο χώρο, καθώς και την διάθεση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για την περιήγηση των μελών στο διαδίκτυο,.
 
Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να πει δύο μαντινάδες:


Όποιος κρατεί τα έθιμα και όποιος τα γλεντίζει
Μονάχα εκείνος στη ζωή, σαν άνθρωπος αξίζει

Όποιος λαός τη γλώσσα του ξεχνά και δε θυμάται
Στο λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται.


Παράλληλα, κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να συνδράμουν ενεργά για τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στο Καλοχώρι Αλεξάνδρειας,  στο κτήμα «ΑΦΡΟΔΙΤΗ», στις 5 Φεβρουαρίου.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα