Φωτό: Αρχείο Veria News

Κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν αύριο, από τις 7 το πρωί, περίπου 100 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ) του νομού Ημαθίας.

 «Δεν ζητάμε απλά. Απαιτούμε να τεθεί σε ισχύ το συμφωνηθέν σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, μέσω της παροχής πρόσθετης χρηματοδότησης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Νάουσας, Ηλίας Χαρίσης.

 Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου, παρά τη διαφαινόμενη συμφωνία των τραπεζών για τη χρηματοδότηση (αρχικού ύψους 10 εκατ. ευρώ), σε τριμερή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο αρμόδιο υπουργείο, δύο από τις πέντε πιστώτριες «ανέκρουσαν πρύμναν». Δήλωσαν, όπως ισχυρίστηκε ο κ.Χαρίσης, ότι δεν θα προχωρήσουν στη χρηματοδότηση, μέχρις ότου λάβουν τη σχετική -τυπική- επιστολή έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από έξι μέχρι και εννέα μήνες. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η εταιρία δεν θα επιβιώσει. Από τις 9 Φεβρουαρίου κινδυνεύει, αν δεν γίνει κάτι, να πάει για πτώχευση, εξαιτίας χρεών προς μεγάλο προμηθευτή πρώτων υλών», υποστήριξε.

Με την αυριανή κινητοποίησή τους, οι εργαζόμενοι στην Ημαθία θα παραλάβουν τη σκυτάλη από τους συναδέλφους τους στη Ροδόπη, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν εντός της εβδομάδας και σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων.

Πηγή: aggelioforos.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα