Η πρώτη δημοσκόπηση του Veria News έκλεισε και τα συμπεράσματα κάθε άλλο παρά θετικά θα μπορούσαν να είναι για τους πολιτικούς της Βέροιας…

Από την ανεπίσημη μεν, χαρακτηριστική δε δημοσκόπηση, φαίνεται ξεκάθαρα πως οι πολίτες επιλέγουν να γυρίσουν την πλάτη τους στους πολιτικούς, θεωρώντας πως κανείς τους δεν θα μπορούσε να είναι το πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς.

Βέβαια, η αδιαμφισβήτητη νίκη της Χαρούλα Ουσουλτζόγλου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές την κατέταξε πρώτη, πρωτιά που αμαυρώνεται ωστόσο από την πολύ μικρή διαφορά με την επιλογή “Κανένας”.

Από την άλλη, αυτοί που ψήφισαν στην δημοσκόπηση έφεραν ισόψηφους τον παλαιότερο και πιο διάσημο Λάζαρο Τσαβδαρίδη με τη νεοεμφανιζόμενη στα πολιτικά δρώμενα Χρύσα Σαββαΐδου, γεγονός που μάλλον πρέπει να δημιουργήσει αφορμή αυτοκριτικής στον πρώτο.

Η δε Ιωάννα Σοφρόνωφ, ίσως λόγω της κομματικής της ταυτότητας ή ίσως του ξύλινου λόγου που χειρίζεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κατετάγη στην τελευταία θέση, με μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους.

Τέλος, ένα σημαντικό ποσοστό επέλεξε “άλλος”, που δείχνει πως – φυσικά – τα πολιτικά πρόσωπα της χρονιάς σε μια πόλη δεν είναι μόνο οι επικεφαλής των παρατάξεων – υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά πολλές φορές οι απλοί σύμβουλοι ή οι βουλευτές, που με τον τρόπο τους επηρεάζουν τα δρώμενα της πόλης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της άτυπης δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου    62 (34%)

Κανένας            57 (31%)

Λάζαρος Τσαβδαρίδης    21 (11%)
Χρύσα Σαββαΐδου        21 (11%)
Άλλος/η            14 (7%)

Ιωάννα Σοφρόνωφ        5 (2%)

 

Κάθε δικό σας συμπέρασμα, εκτίμηση ή άποψη, μετά χαράς να το διαβάσουμε…

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα