Καταγγελία για περιστατικό απόθεσης ψόφιων κοτόπουλων σε παράνομη χωματερή, έκανε την περασμένη Δευτέρα η Οικολογική Ομάδα Βέροιας.

Σήμερα, 4 μέρες μετά, επανέρχεται, κάνοντας ακόμα σοβαρότερη καταγγελία για το ίδιο θέμα, που αν ισχύει (δεν έχουμε να λόγο να μην την πιστέψουμε), οι αρμόδιοι της Νομαρχίας φέρουν βαρύτατες ευθύνες.

Η πρώτη καταγγελία ανέφερε τα εξής:

«Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, έφτασε η νταλίκα με τα ψόφια κοτόπουλα, σε παράνομη «ιδιωτική» χωματερή, μεταξύ Βέροιας και Νάουσας, στην Ημαθία. Την ίδια στιγμή, ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Δυο περιπολικά, ένα από τη Νάουσα και ένα από τη Βέροια, έφτασαν στο σημείο. 
Κι όμως. Παρουσία της Αστυνομίας, σκαπτικό μηχάνημα, άνοιξε όρυγμα και έθαψε τα περισσότερα και πολλών τόνων ψόφια κοτόπουλα. 
Από πού ήρθαν; Από ποια ασθένεια ψόφησαν; Υπάρχει κίνδυνος για την Δημόσια υγεία; Θα έπρεπε να συληφθούν εκείνη την ώρα όσοι συμμετείχαν στην αυθαιρεσία; Πως επιτρέπεται να λειτουργεί μια «ιδιωτική» χωματερή; Θα δοθεί συνέχεια έστω και τώρα αφού είναι γνωστά τα στοιχεία της νταλίκας, άρα και των ιδιοκτητών; Θα υποχρεωθούν να ξεθάψουν τα μολυσμένα, ποιος ξέρει από τι, ψόφια πουλερικά; Ερωτήματα που θα παραμείνουν ερωτήματα ακόμη μια φορά. 
Η ασυδοσία στον Νομό Ημαθίας, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Στο συγκεκριμένο σημείο, σχηματίσθηκε λίμνη βάθους κάποιων μέτρων, αφού εταιρεία που κατασκευάζει επαρχιακό δρόμο εκεί, πήρε το χώμα σε βάθος τουλάχιστον δέκα μέτρων. 
Δηλαδή, ψόφια κοτόπουλα, τόνοι σάπια πορτοκάλια και άλλα απορρίμματα απροσδιόριστης ποιότητας, αδειάζοντας κατ΄ ευθείαν στο επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα. Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή, υφίσταται ακόμη μια «ιδιωτική» χωματερή, με την ανοχή των υπηρεσιών». 
Η Οικολογική Ομάδα όμως επανέρχεται σήμερα και αναφέρει τα εξής: 
“Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, δημοσιοποιήθηκε η περίπτωση της παράνομης ταφής σε παράνομη χωματερή νεκρών πουλερικών, μεταξύ Βέροιας και Νάουσας. Με την υποτιθέμενη αυτοψία του τμήματος περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ημαθίας, ενημερώθηκαν οι πολίτες ότι πήρανε τα νεκρά κοτόπουλα και οδηγήθηκαν για καύση στο Κιλκίς. Ψέματα. Ακόμη μια φορά ψέματα. 
Ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος, βεβαίωσε τον Νομάρχη ότι έγινε η μεταφορά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (για ποιο λόγο άραγε;). Ο ίδιος άνθρωπος που στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις είναι η προστασία του περιβάλλοντος, παραπλάνησε ακόμη μια φορά τον Νομάρχη που με τη σειρά του εκτέθηκε ο ίδιος. 
Σήμερα η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, ξέθαψε τα κοτόπουλα, παρουσία ΜΜΕ. Όλα ήταν εκεί. Στο επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα, με πολλές γεωτρήσεις στην γύρω περιοχή. Το ερώτημα που προκύπτει δεν αφορά την πλήρως διαβρωμένη Διοίκηση σε κάθε μορφή της. 
Αυτό που εξοργίζει είναι το γεγονός της ασυλίας που εξασφαλίζει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας που χρόνια τώρα δεν κάνει τη δουλειά του και τώρα εξαπατά, τον φυσικό προϊστάμενό του, τον Νομάρχη. 
Πως δεν ενοχλείται από κανέναν και όχι μόνον αυτό αλλά, προάγεται κιόλας; Να πιστέψουμε οριστικά πλέον ότι η διάλυση έχει προστάτες; 
Εάν δεν είναι έτσι, θα δούμε έστω και μια ΕΔΕ, έστω κι εάν είναι προσχηματική; Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα, είναι η Διοίκηση, σε κάθε μορφή της”.  
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις…
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα