Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος σχετικά με τα αιτήματα των απλήρωτων για πολλούς μήνες από τις βιομηχανίες κομπόστας αγροτών ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Αγρότες ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Ημαθίας της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κινητοποίησαν δεκάδες αγροτικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) επί της Εγνατίας Οδού (κόμβος Κουλούρας)προκειμένου να διαδηλώσουν το αυτονόητο αίτημά τους να πληρωθούν από τις βιομηχανίες κομπόστας για την προ μηνών παραδοθείσα  παραγωγή τους. Και ενώ οι αγρότες παραμένουν ακόμη απλήρωτοι, οι οικονομικές τους υποχρεώσεις που απορρέουν από την αγορά αγροτικών εφοδίων τρέχουν, επαπειλουμένων μάλιστα και πλειστηριασμών κατά των περιουσιακών τους στοιχείων.

Δύναται η Επιτροπή να με ενημερώσει:

1)Ποιά η ευρωπαϊκή διάσταση της εν λόγω υπερβολικής καθυστέρησης της αποπληρωμής των ροδακινοπαραγωγών;
2)Ποιός είναι ο χρόνος αποπληρωμής των ροδακινοπαραγωγών στην Ιταλία και στην Ισπανία;
3)Ποία υπήρξε η σχέση κιλού/τιμής του βιομηχανικού ροδακίνου στην Ιταλία και στην Ισπανία για την παραγωγή του 2010 και ποία θα όφειλε να είναι στην Ελλάδα;
4)Έχει ενταχθεί η απονιτροποίηση του ροδακίνου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσης;
5)Ποιές είναι οι προβλέψεις για την ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγορά βιομηχανικού ροδακίνου και της κομπόστας ροδακίνου για τα έτη 2010-2011;”

Ο Ημαθιώτης Ευρωβουλευτής αποδεικνύει πως είναι εκεί και παλεύει για τα δικαιώματα και το συμφέρον των Ελλήνων, και δη των Ημαθιωτών. 
Κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε από αρκετούς Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου…

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα