Από την Περιφερειακή Παράταξη  “Δημοκρατία – Οικολογία- Συμμετοχή στην Περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας”, με επικεφαλής την κα Ασημίνα Ξηροτύρη, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με τα προβλήματα των ραδακινοπαραγωγών της Ημαθία.

“Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Ημαθίας είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται λόγω της χαμηλής τιμής που διαμόρφωναν οι εγχώριες μεταποιητικές βιομηχανίες .  Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Πέντε
μήνες μετά την παράδοση του προϊόντος στις βιομηχανίες, οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα και ζουν με την  αβεβαιότητα ότι δεν θα πληρωθούν άμεσα αλλά σε δύο ή τρεις δόσεις  και γιαυτό  τις μέρες αυτές βρίσκονται σε κινητοποίηση.
Η δικαιολογία ότι ειδικά φέτος υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας δεν ευσταθεί γιατί οι τοπικές επιχειρήσεις μεταποίησης έχουν αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα και εισπράττουν ολόκληρο το χρόνο από τις πωλήσεις.
Η κυβέρνηση είχε την ευθύνη και την υποχρέωση να προχωρήσει στην άμεση καταβολή του ΦΠΑ προς τις βιομηχανίες και να προστατεύσει τη ροδακινοπαραγωγή της Ημαθίας και των άλλων περιοχών, καθώς και το εισόδημα των παραγωγών προκειμένου να ανταποκριθούν και αυτοί στις υποχρεώσεις τους.
Επίσης, είναι αναγκαίο να εξεταστεί η δυνατότητα  αποζημίωσης του συμπύρηνου ροδάκινου που χάθηκε λόγω της απεργίας φορτηγών Δ.Χ. και το οποίο υπολογίζεται γύρω στους 60 χιλιάδες τόνους.
Κατανοούμε την αγωνία των παραγωγών και συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες τους   για την κατά το δυνατόν αμεσότερη ικανοποίηση των αιτημάτων τους”

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα