Νέα συνάντηση – κίνηση για το θέμα της αγοράς της Κουλούρας, μετά την πρόταση του Επιμελητηρίου Ημαθίας για παραχώρηση μετοχών της “Αμάλθεια”, αυτή τη φορά με συνάντηση του Νομάρχη Ημαθίας  με τον βουλευτή Θανάση Γικόνογλου.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Συνάντηση με το Νομάρχη κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη είχε το πρωί της Παρασκευής ο Βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου με σκοπό να συζητήσουν το θέμα της αξιοποίησης της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας. Ως γνωστόν το θέμα παραμένει στάσιμο από την εποχή ακόμα του τ. Νομάρχη, οπότε και με νόμο η έκταση με τις εγκαταστάσεις πέρασαν στην ιδιοκτησία της Εταιρείας ΑΜΑΛΘΙΑ Α.Ε. που συστάθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή του οικείου Δήμου και της ΕΑΣ Βέροιας.
Ο κ. Γικόνογλου επεσήμανε ότι η καλύτερη προοπτική για την αξιοποίηση του χώρου είναι αυτή που περιγράφεται στη ολοκληρωμένη πρόταση του Επιμελητηρίου Ημαθίας, την οποία και προωθεί ο ίδιος. Ο Νομάρχης υποστήριξε ότι για να είναι εφαρμόσιμη μια τέτοια λύση, θα πρέπει να τροποποιηθούν οι όροι της παραχώρησης.
Από την μεριά του βουλευτής διαβεβαίωσε ότι θα διερευνήσει και αυτή την παράμετρο του θέματος (όροι αξιοποίησης και χρήση γης) και τόνισε ότι η συγκεκριμένη έκταση πρέπει να περάσει στα χέρια Τοπικών Φορέων για να αποτελέσει η αξιοποίηση της την αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής προσπάθειας του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας. Θα ακολουθήσουν επαφές με κυβερνητικά στελέχη, πιθανόν και όπου χρειαστεί με την παρουσία και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων.”

Πολύ καλές οι κινήσεις αυτές, αλλά έχουμε μία απορία: 

Τόσο καιρό γιατί δεν κάναμε τίποτα ή δεν σκεφτόμασταν το θέμα και τρέχουμε “100αρι” τώρα για να προλάβουμε το θέμα πριν μας φύγει από τα χέρια;

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα