Σε Κέντρο Υγείας θα μετατραπεί το Νοσοκομείο Νάουσας μετά την συγχώνευσή του με αυτό της Βέροιας. Το Νοσοκομείο της Νάουσας βρίσκεται στην λίστα με τα προς συγχώνευση Νοσοκομεία, και πληροφορίες μας που έρχονται από το Νοσοκομείο της Βέροιας αναφέρουν ότι, ήδη έχουν ξεκινήσει προετοιμασίας για την συγχώνευση. 

 
Αναφορικά με το θέμα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης, ότι την 1η Απριλίου ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος για τη συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων. «Θα προχωρήσουμε οργανωμένα. Κανένα Ίδρυμα δεν θα καταστραφεί», διευκρίνισε. Πρόσθεσε ότι θα εξετασθεί και η «εξειδίκευση» ορισμένων μικρών Νοσοκομείων. «Μπορεί ένα μικρό νοσοκομείο να λειτουργεί ως καρδιολογικό και να συγκεντρωθούν σε αυτό όλοι οι καρδιολόγοι της περιοχής. Άλλο πάλι, μπορεί να λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας. Εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε περιοχής», τόνισε. Ο διάλογος, όπως είπε, θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. 
Παρόλο που το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή «μετά τις γιορτές», αναρτήθηκε ήδη στο Διαδίκτυο προς διαβούλευση. Σχετικά με τις συγχωνεύσεις, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ότι ένας διοικητής θα μπορεί πλέον να διοικεί περισσότερα από ένα νοσοκομεία. Στο νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, τα πολυιατρεία και οι συμβεβλημένοι γιατροί των ασφαλιστικών ταμείων εντάσσονται σε ενιαίο Φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας. 
Ο ενιαίος αυτός φορέας θα εποπτεύεται από το υπουργείο και θα είναι υποχρεωμένος ανά τρεις μήνες να αναφέρει εγγράφως ό,τι έχει πράξει στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με την ένταξη στον φορέα των γιατρών των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα εκείνων του ΙΚΑ, καθώς είναι σε ιδιαίτερο καθεστώς εργασιακών σχέσεων.

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα