Μετά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επηρέασαν σημαντικά τα χιονοδρομικά μας καθώς πήγανε αρκετά πίσω την ημερομηνία έναρξης για τη φετινή σεζόν, φαίνεται όμως πως έρχονται καλύτερες μέρες με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά και κατά συνέπεια και σε κάποια χιονοδρομικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. 
Συγκεκριμένα από αύριο περιμένουμε κάποιες βροχές και μια σχετική επιδείνωση του καιρού με νοτιάδες κυρίως στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα που όμως από το Σάββατο το μεσημέρι σιγά σιγά θα έχουμε και τη παράλληλη στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς που θα αγγίξουν τα 6-7 μποφόρ θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββάτου μέχρι και νωρίς το πρωί της Κυριακής στα ορεινά και χιονοδρομικά της κεντρικής και βόρειας χώρας πάνω από τα 1000-1100μέτρα(πρόσκαιρα το απόγευμα-βράδυ του Σαββάτου για λίγη ώρα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά αλλά και πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια σύνορα μας στους νομούς Ροδόπης και Δράμας, τη Κυριακή.
Τονίζεται ότι οι χιονοπτώσεις δεν θα διαρκέσουν πολύ καθώς το σύστημα θα περάσει γρήγορα από τη χώρα και στο τελείωμα των βροχών ο προυπάρχων υετός θα μετατραπεί σε χιόνι καθώς θα πέσουν απότομα τα επίπεδα παγοποίησης μέχρι και τα 1000μέτρα τη νύχτα αλλά πια δεν θα υπάρχει αξιόλογος υετός παρα μόνο κάποιες νιφάδες η πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις.

Αναλυτικότερα κάποια χιονοδρομικά που θα δεχτούν κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις: 

Καϊμάκτσαλαν :Τις πρωινές ώρες θα έχουμε αρχικά χιονοπτώσεις πρώτα στα ψηλότερα υψόμετρα αλλά μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου όπου θα σημειωθεί κάθετη πτώση της θερμοκρασίας τα χιόνια θα κατέβουν αρκετά χαμηλά .Φαίνεται η πρώτη αξιόλογη χιονόστρωση για το χιονοδρομικό.

Βασιλίτσα-Γρεβενά: Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Βασιλίτσα στα Γρεβενά από τις πρωινές -προμεσημρβινές ώρες στην αρχή σε μεγάλα υψόμετρα άνω των 2000μέτρων ενώ γρήγορα προς το μεσημέρι θα χιονίσει μέχρι τα 1600μέτρα πρόσκαιρα όμως .

Πισοδέρι Φλώρινας:Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα χιονίσει σε μεγάλα υψόμετρα γρήγορα όμως προς το μεσημέρι και μετα πρόσκαιρη χιονόπτωση θα σημειωθεί μέχρι τα 1500μέτρα.

Σέλι-3-5 Πηγάδια :Αναμένονται βροχές η χιονόνερο που το μεσημέρι θα μετατραπούν σε χιονόπτωση πρόσκαιρα μέχρι τα 1700μ.

Σε όλα τα παραπάνω χιονοδρομικά η θερμοκρασία θα πέσει πολύ από νωρίς το μεσημέρι και μετά και το βράδυ θα κάνει αρκετό κρύο και τα υψόμετρα χιονιού θα έχουν κατέβει στα 1000-1100μέτρα αλλά ο υετός θα είναι μηδαμινός.
Στα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα αναμένουμε πιθανές πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το απόγευμα του Σαββάτου και πιθανώς τη Κυριακή το πρωί στο Καρπενήσι ,και το Χελμό,Μαίναλο στη Πελοπόννησο αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο (στο Καρπενήσι πρόσκαιρα λίγο περισσότερο) και αυτό θα οφείλεται στον ελάχιστο υετό που θα προσφέρει ο βορειοδυτικός άνεμος σε εκείνα τα χιονοδρομικά.Λίγα χιόνια(ασθενείς χιονοπτώσεις) θα πέσουν κατά τη διάρκεια της Κυριακής στο Καιμακατσαλάν,στο Πισοδέρι και πολύ νωρίς το πρωί στα ορεινά της Θράκης κοντά στα σύνορα μας.
Τονίζεται οτι οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικού χαρακτήρα και θα διαρκέσουν λίγο ,ωστόσο θα ομορφύνουν λίγο το τοπίο στα βουνά μας που τόσο μας έχει λείψει μετα τις ζέστες και τους νοτιάδες!

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσονας(jason)

 Πηγή: www.meteoclub.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα