Φωτο αρχειο

Τα πήραν όλα σβάρνα με το σκαπτικό μηχάνημα και ήταν έτοιμοι να φορτώσουν τη λεία τους, αλλά τους χάλασε τα σχέδια η αστυνομία.

Οι δράστες προφανώς είχαν βάλει «τσιλιαδόρο» σε καίριο σημείο ο οποίος τους ειδοποίησε έγκαιρα.

Έτσι επιβιβάστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο κι εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους την παρ’ ολίγον λεία τους και τα …χαλάσματα του ΚΕΠ

Το περιστατικό συνέβη στον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τέσσερα ή πέντε άτομα (δεν έχει διευκρινιστεί)  με σκαπτικό μηχάνημα επιχείρησαν να σηκώσουν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) το οποίο βρίσκεται στο ΚΕΠ.

Έγιναν αντιληπτοί και ειδοποιήθηκε η αστυνομία δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο. Έφτασαν την στιγμή που οι δράστες είχαν ξηλώσει το μηχάνημα κι ετοιμάζονταν να το φορτώσουν σε φορτηγάκι το οποίο είχαν κλέψει από μάντρα αυτοκινήτων στη Βέροια.

Τσιλιαδόρος που πιθανότατα υπήρχε, ενημέρωσε τους συνεργούς του οι οποίοι εγκατέλειψαν το εγχείρημά τους, επιβιβάστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Όπως διαπιστώθηκε, το σκαπτικό μηχάνημα το έκλεψαν από μάντρα μηχανημάτων έργου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία αναζητά ένα μαύρο αυτοκίνητο HONDA civic με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Από το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, αλλά και από τον τρόπο που ενήργησαν, εικάζεται ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα που πριν από ένα χρόνο, στις 30 Δεκεμβρίου 2009, επιχείρησαν να ξηλώσουν  ΑΤΜ στα Καβάσιλα Ημαθίας. Τότε, προκειμένου να ξεφύγουν, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.

Πηγή: Μακεδονικό Δίκτυο – Verianet.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα