Μια γιορτή από τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ για τον Μίκη Θεοδωράκη
«Που βρήκες χρώματα και ανθείς, που μίσχο και σαλεύεις»… Αυτός ο στίχος του Γιάννη Ρίτσου αποτέλεσε τον γενικό τίτλο της ετήσιας εκδήλωσης του ΚΕΜΑΕΔ Δήμου Βέροιας, την περασμένη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, αφιερωμένη στο μεγάλο έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Με μουσική, απαγγελίες, χορό ήταν γεμάτη η βραδιά, από τα παιδιά του Κέντρου και τους συμμετέχοντες στη γιορτή, Γιώργο Καραμίχο (ηθοποιό), Γιώργο Μπελίρη (δικηγόρο, μουσικό, δημοσιογράφο), Μαρία Κόμη – Παπαγιαννάκη (ηθοποιό), Φώτη Πανόπουλο (δάσκαλο – μουσικό) και Ελένη Αναγνώστου (καθηγήτρια μουσικής), που είχε την μουσική επιμέλεια της παράστασης.
Αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των παιδιών που συμμετείχαν στη βραδιά, καθώς αυτά ήταν (όπως πρέπει) οι πρωταγωνιστές της βραδιάς: Ράνια Νάκη, Βέτα Αγγελοπούλου, Βέτα Γούτση, Νανά Τσιμογιάννη, Μαρία Κολέτσα, Μαρία Κυβεντίδου, Κατερίνα Ευθυμούδη, Θάνος Καψάλης, Παναγιώτης Παπαχαρίτων, Μπάμπης Δαμιανίδης, Αποστόλης Λοϊζίδης, Παύλος Γκόγκος και Μένια Δούκα.
Επίσης, στην παράσταση συμμετείχαν οι μουσικοί Βασίλης Μελικιώτης (μπουζούκι) και Ιωάννης Γεωργουδάκης (κιθάρα), καθώς και οι χορευτές – βοηθοί Στέλιος και Γιάννης Δεληγιώργης, Δημήτρης Ράντης, Τάνια και Γεωργία Πανανοπούλου και Ευαγγελία Ρούντη.
Οι επίσημοι και ο κόσμος που γέμισε την αίθουσα του Χώρου Τεχνών, χειροκρότησε και επιβράβευσε την προσπάθεια των παιδιών και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που προέκυψε από την αγάπη όλων των συντελεστών στα παιδιά του Κέντρου.