Σε γενικό ξεσηκωμό καλούν τους πολίτες το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, το ΠΑΜΕ και η Δημοκρατική Αριστερά, αύριο Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, με αφορμή την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων.

Οι ανακοινώσεις – καλέσματα, έχουν ως εξής:

Εργατικό Κέντρο Βέροιας

Κάλεσμα για συμμετοχή στη νέα 24ωρη γενική απεργία απηύθυνε με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Βέροιας. Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, στις 15 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε ΝΕΑ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ως συνέχεια και κλιμάκωση των αντιδράσεων για την απόκρουση και ακύρωση των νέων σκληρών και άδικων μέτρων, που επιβάλλονται στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους άνεργους και συνολικά στην κοινωνία. Αυτά τα μέτρα είναι η υλοποίηση των ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ της Τροϊκας – των «τοκογλύφων δανειστών».
Με αφορμή και πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα απαιτούν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΑΚΥΡΩΣΗ των Σ.Σ. Εργασίας, της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και κάθε θεσμού και κατάκτησης που προστατεύει τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτές οι προθέσεις τους καμιά σχέση δεν έχουν με το ξεπέρασμα της κρίσης. Είναι μια ολομέτωπη επίθεση ακύρωσης των υποχρεώσεών τους προς τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις, που βυθίζουν όχι μόνο την οικονομία αλλά και την κοινωνία σε μεγαλύτερη κρίση.
Βιομήχανοι και Τροϊκα βάζουν θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων και βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους.
Η κυβέρνηση μέσω των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου «δανεισμού», δεσμεύτηκε και υλοποιεί πολιτικές που ακυρώνουν και ισοπεδώνουν εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους αεριτζήδες, τους ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ είναι υπεύθυνοι της κρίσης και των ελλειμμάτων και
ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Δεν προκάλεσαν την κρίση οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι. Αυτό το χρέος δεν είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. Για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ αλλαγή πολιτικής ενίσχυσης εισοδημάτων, ανάπτυξη, απασχόληση. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ Για να απαιτήσουμε ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών και των κερδών.
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ Για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, να πούμε ότι αρνούμαστε να ξαναπληρώσουμε εμείς την κρίση. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ».

Π.Α.Μ.Ε.

Απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στην Βέροια, την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ωρολογίου, στις 10.30πμ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ επισημαίνονται τα εξής:
«Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, στην Ευρώπη, συνολικά στον καπιταλιστικό κόσμο.
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόϊκας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις  και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση, ότι δεν παίρνει νέα μέτρα. Λέει ψέματα, ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική της. Λέει ψέματα ότι τελειώνουν οι θυσίες.
Οι θυσίες ούτε τέλος έχουν, ούτε αποτέλεσμα θα έχουν για το λαό. Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν κυβέρνηση,  ΕΕ, ΔΝΤ. Στα εκβιαστικά τους διλήμματα απαντάμε
*Με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, στα ταξικά συνδικάτα και με επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά.
*Γυρίζοντας την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, συνολικά στους υποστηρικτές της Ε.Ε.
*Δυναμώνοντας το συντονισμό και την κοινή δράση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών».

Δημοκρατική Αριστερά
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010.
Η απεργία της 15ης Δεκεμβρίου αποτελεί μια μεγάλη δυνατότητα για να δώσουν οι εργαζόμενοι μαζική απάντηση στην επίθεση που γίνεται στα συλλογικά δικαιώματά τους, στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, που έχει ως αποτέλεσμα την ύφεση στην οικονομία, την αύξηση του πληθωρισμού και τη διόγκωση της ανεργίας.
Για την οργάνωση της Ημαθίας
Χάρης Μόχλας
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα