Για τη νεοσύστατη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΠΑΛΜΟΣ», τα όνειρα, τους στόχους και τις δράσεις, αλλά και για το ιστορικό που οδήγησε στη δημιουργία του, μίλησε ο Μανώλης Φιλιππίδης χθες το απόγευμα,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βέροιας.

Η δημιουργία του «Παλμού», ήταν έμπνευση του Μανώλη Φιλιππίδη, ο οποίος είναι εδώ και 10 χρόνια καρκινοπαθής και της γυναίκας του Ατζελίνας Διβριώτη –Φιλιππίδου. Αρχικά ξεκίνησε μέσα από το Internet, από μία ομάδα στο facebook και από 80 μέλη που υπήρχαν όταν ο Μανώλης Φιλιππίδης ανακάλυψε την ομάδα «Στηρίζουμε τους ανθρώπους που εδώ και χρόνια πολεμάνε τον καρκίνο», σήμερα, λίγους μήνες μετά, υπάρχουν γύρω στις 37.000 φίλοι.

Η αποδοχή αυτή οδήγησε στην ανάγκη να αποκτηθεί νομική μορφή στην ομάδα, σαν μη κερδοσκοπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με έδρα την Βέροια. «Το γέλιο κάνει βόλτα στους δρόμους του καρκίνου», ήταν ο τίτλος που εμπνεύστηκε για την κίνηση η Ατζελίνα Φιλιππίδου, όπως δική της έμπνευση ήταν και ο τίτλος της ΜΚΟ «Παλμός».

Οι σκοποί του «Παλμού» είναι η Ψυχαγωγία, η Επικοινωνία και η Ενημέρωση των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο. Για το λόγο αυτό, την ερχόμενη άνοιξη σχεδιάζεται να διοργανωθεί το 1ο Πανηγύρι Καρκινοπαθών, στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας, ενώ ως πιο φιλόδοξος στόχος είναι η αγορά αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, το οποίο θα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Προς ενίσχυση των στόχων αυτών, ο «Παλμός» εξέδωσε ένα καλαίσθητο ημερολόγιο, το οποίο διατίθεται από τα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών (Καρακωστή 7 – Βέροια), σε επιλεγμένα καταστήματα της Βέροιας, ενώ μπορεί να αποσταλεί και ταχυδρομικά (τηλ. 6999458540).

Στο τέλος της εκδήλωση; για την παρουσίαση του «Παλμού», ο Μανώλης Φιλιππίδης και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ημαθίας Φωτεινή Νάτσιου ανέγνωσαν κείμενα που περιέχονται στο ιδιαίτερο και γεμάτο μηνύματα ημερολόγιο του «Παλμού».

Πηγή: laosver.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα