Φάκελοι πάνε κι έρχονται, ράφια και γραφεία μετακομίζουν, υπάλληλοι αλλάζουν πόστα… Αυτή είναι η εικόνα των ημερών στις υπηρεσίες της Πολεοδομίας και της Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που μεταφέρονται στο Δήμο Βέροιας.
Μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν ώστε να γνωρίζουν και οι πολίτες πού θα απευθύνονται στο εξής για τις υποθέσεις τους.

Οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας της Νομαρχίας μεταφέρονται αντίστοιχα στους τρεις Δήμους του Νομού, ενώ το Τμήμα Πρόνοιας (επιδόματα) μεταβιβάζονται, για όλο το Νομό, στο Δήμο Βέροιας.

Στο κτίριο «Κάππου» της Πολεοδομίας του Δήμου Βέροιας επί της οδού Βικέλα, μετακομίζουν επτά υπάλληλοι της πρώην Νομαρχίας και μια γραμματέας, ενώ το αρχείο των οικοδομικών αδειών από τους Δήμους που συνενώνονται με τη Βέροια μεταφέρεται αυτές τις ημέρες στο υπόγειο του κτιρίου «Κάππου» το οποίο διαμορφώθηκε ειδικά με ραφιέρες και ερμάρια για να φιλοξενήσει τους φακέλους με τις υποθέσεις των πολιτών. Εξ’ άλλου, για τις πρακτικές ανάγκες, ο Νομάρχης διέθεσε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου γραφεία και ράφια αρχείων, για τον εξοπλισμό των νέων χώρων που διαμορφώθηκαν.

Από την 1η Ιανουαρίου μεταβιβάζεται στο Δήμο Βέροιας και όλο το Τμήμα της Πρόνοιας που αφορά τα επιδόματα των πολιτών που είναι ή πρόκειται να είναι δικαιούχοι από όλο το Νομό. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να προκύπτει θέμα στελέχωσης της Υπηρεσίας που μεταφέρεται, λόγω του Καλλικράτη, στο Δήμο Βέροιας, ο οποίος ψάχνει να βρει την πλέον ενδεδειγμένη εκ των πραγμάτων λύση ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι των επιδομάτων που θα πρέπει να πληρωθούν τον Ιανουάριο.

Όσο για τα γραφεία και τα κτίρια που νοίκιαζε μέχρι σήμερα η Νομαρχία για την Πολεοδομία και την Πρόνοια, αυτά θα ξενοικιαστούν αφού η Περιφέρεια δεν δικαιολογεί πλέον τέτοιου είδους κονδύλια και δεν θα μπορεί να καταβάλει ενοίκια, όπως μας είπε ο Νομάρχης.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, συνεργαστήκαμε με τους Δήμους για όλα αυτά, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που θα λειτουργούν και εδώ  στην Ημαθία θα συνεχίσουν απρόσκοπα τη δουλειά τους και μάλιστα έχω ήδη τοποθετήσει και τους Διευθυντές των έξι πλέον Διευθύνσεων που παραμένουν, μέχρι τις κρίσεις του Ιουλίου, τοποθετούνται ήδη και οι προϊστάμενοι και από την 1η Ιανουαρίου θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες όσο το δυνατόν καλύτερα» επεσήμανε ο κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης μιλώντας στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7.

H εξυπηρέτηση βέβαια θα ολοκληρωθεί σταδιακά για όλες τις υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας μέχρι τις 31 Ιουνίου 2011 που είναι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η τελική προθεσμία προσαρμογής και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων.

Σ.Γκ.


Πηγή: Εφημ. “Λαός” – laosver.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα