Μετά την τέλεση του αγιασμού από τον Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονα, τον θρησκευτικό όρκο της Δημάρχου Βέροιας, των δημοτικών συμβούλων και των Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας  και τον πολιτικό όρκο της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, Ιωάννας Σοφρόνωφ, Γιώργου Ορφανίδη και της Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Κυριακής Χατζηθεοδωρίδου, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επικεφαλής των 4 παρατάξεων που θα εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στον χαιρετισμό της, η δήμαρχος Βέροιας χαρακτήρισε σημαντική στιγμή το ξεκίνημα του σχεδίου «Καλλικράτης» διότι επανιδρύει τους δήμους και σπάει το Αθηνοκεντρικό κράτος. Η εφαρμογή του, σύμφωνα με την κ. Ουσουλτζόγλου, φέρνει στο επίκεντρο των εξελίξεων τον πολίτη και δίνει λύσεις στα προβλήματα. Η δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι οι δυο δεσμεύσεις της, η λήψη επενδυτικού δανείου και η οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, προχώρησαν με επιτυχία. Επίσης πρόσθεσε ότι όποιος, αιρετός ή υπάλληλος, βρεθεί έξω από τις γραμμές πολιτικής του δήμου θα αντιμετωπίσει τις αυστηρότερες συνέπειες. Κλείνοντας η κ. Ουσουλτζόγλου σημείωσε ότι «ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε θαύματα».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, σημείωσε ότι ο «Καλλικράτης» είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί διότι δίνει δυνατότητες στον δήμο Βέροιας να γυρίσει σελίδα. «Ευελπιστούμε ότι τα όσα είπε η δήμαρχος θα είναι η πυξίδα πάνω στην οποία θα κινηθεί η δημοτική αρχή» πρόσθεσε ο κ. Τσαβδαρίδης και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει όλα τα θέματα που είναι υπέρ των δημοτών και θα μπει απέναντι σε αυτά που ζημιώνουν τον τόπο. «Είμαστε αντίθετοι στις διαχωριστικές γραμμές αλλά δεν πρόκειται να δώσουμε και λευκή επιταγή στην δημοτική αρχή» κατέληξε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιωάννα Σοφρόνωφ, τόνισε ότι για να αλλάξει κάτι χρειάζεται αντεπίθεση, ρίξεις και ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, κλιμάκωση των αγώνων και ταξική σύγκρουση για μια άλλη κοινωνία.

Τέλος, η επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Χρύσα Σαββαΐδου υπογράμμισε ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις του και ευχήθηκε να αρχίσουν να κινητοποιούνται οι φορείς και να δίνουν μάχες για τα ζητήματα που τους αφορούν.

(με πληροφορίες από pliroforiodotis.gr)

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα