Στην αρχή, ορκίστηκε η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, μόνη της και στη συνέχεια, ορκίστηκαν – με θρησκευτικό όρκο – οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Σύμβουλοι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, στην χθεσινή ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Βέροιας.


Για την ορκωμοσία της Δημάρχου, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ο…σκηνοθέτης της τελετής, δεν φρόντισε να πάρει από το πρόσωπό της το ογκώδες μικρόφωνο, με αποτέλεσμα σε όλες τις φωτογραφίες να υπάρχει ένα σφουγγαράκι μπροστά στο πρόσωπό της! Εικαστική λεπτομέρεια θα πείτε.

Ωστόσο, αυτό που μας προκάλεσε αρνητική εντύπωση, ήταν το “στριμωξίδι” που παρατηρήθηκε σε όσους ήθελαν να θέσουν το χέρι τους επί του Ευαγγελίου για να ορκιστούν, λες και όλοι οι υπόλοιποι δεν ορκίστηκαν σωστά! 
 

Από το “στριμωξίδι” μπροστά στο Ευαγγέλιο

Είδαμε τον Δημήτρη Δάσκαλο να θέτει το χέρι του στο Ευαγγέλιο, δικαίως, αφού ήταν ο πλειοψηφών σύμβουλος της διοικούσας παράταξης. Είδαμε τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, επίσης δικαίως, αφού είναι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, όπως και την Χρύσα Σαββαΐδου, η οποία είναι επικεφαλής παράταξης που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα δικαιολογούσαμε και την Ιωάννα Σοφρόνωφ, αν δεν επέλεγε να δώσει πολιτικό όρκο.

Αυτό όμως που δεν καταλάβαμε, είναι η κίνηση του Γιώργου Μιχαηλίδη, ο οποίος ούτε επικεφαλής παράταξης είναι, ούτε εκλεγμένος στις πρώτες θέσεις είναι, ούτε τίποτα. 
Με την κίνηση αυτή, ο κ. Μιχαηλίδης παραγκώνισε, τουλάχιστον, τον Μιχάλη Σουμελίδη, που ήταν αμέσως μετά τον Δημήτρη Δάσκαλο. Ακόμα και αν ο κ. Σουμελίδης δεν ήθελε να πάει μπροστά (που στην τελική ούτε αυτός είχε λόγο), δεν θα έπρεπε να πάει κανείς.


Άστοχη  η κίνηση του κ. Μιχαηλίδη και προσβλητική απέναντι στους συναδέλφους του. Άλλωστε, σε ανάλογες περιστάσεις, το “στριμωξίδι” για ένα καλό πλάνο μπροστά στο Ευαγγέλιο και δίπλα στον Μητροπολίτη, κάθε άλλο παρά σοβαρότητα δίνει στην τελετή.

Αλλά, ότι έγινε – έγινε… Ας δούμε τώρα με πόση θέρμη θα τιμήσουν τον όρκο τους οι προσφάτως ορκισθέντες..

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα