Τους επτά γραμματείς των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων διόρισε το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση. Οι επικεφαλής των επτά περιφερειών της χώρας είναι οι:

  •   Θύμιος Σώκος (Κεντρική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία και Θράκη)
  •   Αν. Αποστολόπουλος (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και Ιόνια Νησιά)
  •   Φώτης Χατζημιχάλης (Πειραιά, Νήσων, Βορείου Αιγαίου)
  •   Ι. Καρούτζος (Κρήτη)
  •  Δ. Γερακούδη (Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία)
  •  Δ. Γεωργακόπουλος (Ηπειρος)
  •  Γ. Λιακόπουλος (Αττικής).

Βιογραφικό σημείωμα του Θύμιου Σώκου

Ο Θύμιος Σώκος, γεννήθηκε το 1955 στο Αγρίνιο από αγρότες γονείς, όπου και τελείωσε τη βασική και μέση εκπαίδευσή του. Το 1973 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου και αποφοίτησε το 1977. Συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη δράση του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος και του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Φοιτητών. Εκλέχθηκε μέλος του 1ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου. Διετέλεσε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής και μετά το στρατιωτικό του επέστρεψε στο Αγρίνιο όπου εργάστηκε αρχικά σε δύο μεγάλες επιχειρήσεις και στη συνέχεια ως ειδικός σύμβουλος της Νομαρχίας μέχρι το 1987. Το 1984 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ. Το 1987 διορίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα και λίγους μήνες μετά αποσπάστηκε ως ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το 1988 τοποθετήθηκε Νομάρχης Ευρυτανίας μέχρι τις εκλογές του 1989 οπότε παραιτείται. Ως μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης και θεσμών του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στην επιτροπή που διαμόρφωσε το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο του Ν.2218/94 για το “Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης”. Το Νοέμβριο του 1993 ορίζεται Νομάρχης Εύβοιας, ενώ το 1994 εκλέγεται Δήμαρχος Αγρινίου. Η δουλειά και το έργο του αναγνωρίστηκαν από τους συμπατριώτες του, οι οποίοι τον επανεξέλεξαν Δήμαρχο Αγρινίου στις Δημοτικές Εκλογές του 1998 και του 2002. Μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας από το 1998-2003 στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετείχε στα αρμόδια όργανα της Επιτροπής για τον Αγροτικό τομέα και τα προβλήματα των πόλεων. Το Φεβρουάριο του 2003 επανεκλέχθηκε για τρίτη συνεχή φορά Πρόεδρος Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 εξελέγη Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Στις εκλογές της 16ης Μαρτίου 2008 εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ειρήνη Τόλη με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα