Το σύστημα τηλεβοήθειας ΟΤΕ alert στο οποίο συμμετέχει πιλοτικά, παρουσίσε σήμερα ο δήμος Βέροιας. 
Συγκεκριμένα, η Cities Net – η διαδημοτική εταιρία διαχείρισης ψηφιακών τεχνολογιών των 11 Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας – προσέφερε στο Δήμο Βέροιας, 10 συσκευές τηλε-ειδοποίησης σε περίπτωση ανάγκης των υπερήλικων και μοναχικά διαβιούντων συμπολιτών μας. 

Οι συσκευές είναι προϊόν της υπηρεσίας OTEAlert, συνδέονται στην τηλεφωνική γραμμή της οικίας και μέσα από το φορητό κουμπί τηλε-ειδοποίησης ο χρήστης έρχεται σε επαφή με το τηλεφωνικό κέντρο της τηλε-βοήθειας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η επιλογή των δικαιούχων της εφαρμογής έγινε από την Υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου και η παράδοση αυτών από την Δήμαρχο Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη. 
«Η ασφάλεια των αποκλεισμένων συμπολιτών μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας και η αναμενόμενη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής αυτών διαρκής στόχος» δήλωσε η Δήμαρχος,.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CitiesNet κ. Μανωλόπουλος ανέφερε: «Η ψηφιακή τεχνολογία προσφέρει σήμερα μεγάλες δυνατότητες για χρήση από τους κοινωνικά ή και Γεωγραφικά αποκλεισμένου ς συμπολίτες μας. Η εφαρμογή της ΟΤΕ Alert επελέγη για την ασφάλεια που προσδίδει μέσα από το τηλεφωνικό κέντρο του συστήματος και αποτελεί την αρχή μιας σειράς εφαρμογών τηλεειδοποίησης που ο Δήμος Βέροιας με συντονιστή την Cities Net έχει ήδη ξεκινήσει». 
Η δεύτερη εφαρμογή που αναμένεται είναι αυτή της ασύρματης μετάδοσης ιατρικών δεδομένων του ασθενούς ( καρδιά, πίεση, κ.ά.) στον θεράποντα ιατρό, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης αυτού. «Πιστεύουμε ακράδαντα, πως η ψηφιακή τεχνολογία είναι πλέον αρωγός στην Προνοιακή πολιτική του κάθε Δήμου και η φιλική και απλή λειτουργία της από τον χρήστη, εργαλείο για την βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των δικαιούχων» ανέφερε ο κ. Μανωλόπουλος.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα