Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις, κάποια πράγματα, κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μας – ανάλογα την περίσταση – που “πουλάνε” πολύ και με την πρώτη ευκαιρία αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να κερδίσουν κάτι από αυτά, ειδικά στις προεκλογικές περιόδους.
Μερικά παραδείγματα:
Η Εκκλησία: Ο χώρος για όσους θέλουν να παρουσιαστούν ως φίλοι ενός Μητροπολίτη ή της εκκλησίας γενικότερα (το γνωστό “παίρνω σβάρνα τις εκκλησίες σε μνημόσυνα και πανηγύρια)  για να πάρουν λίγο από την “αίγλη” του “αξιώματος” και να φανούν ως “πιστοί” και “φιλόθεοι”
Οι ασθενείς στα Νοσοκομεία: Κλασικός τόπος επίσκεψης των περισσότερων υποψηφίων, για προβάλλουν το “φιλεύσπλαχνο” πρόσωπό του (τυχεροί που θα πρέπει να αισθάνονται όσοι έχουν τον πόνο τους και βλέπουν ένα τσούρμο να περνάει από μπροστά τους, να τους λένε περαστικά και να μοιράζουν φυλλάδια!)

Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ή Άτομα με Αναπηρία (ΑμΕΑ ή ΑμεΑ): Το κατεξοχήν και κορυφαίο παράδειγμα. Το “ανθρώπινο”, “συμπονετικό”, “αλληλέγγυο”, “κοινωνικό”, “ευαίσθητο” (και πολλά αλλά εντός εισαγωγικών) πρόσωπο ενός υποψηφίου, πως αλλιώς θα φαινόταν ξεκάθαρα, αν όχι δίπλα σε άτομα με Ειδικές Ανάγκες;

Βέβαια, τα ΆμΕΑ χρησιμοποιούνται και για άλλους σκοπούς, πέρα από την αυτοπροβολή. Για παράδειγμα, θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα στην εικόνα ενός υποψηφίου αν παρουσιαζόταν ως “μη υπολογίζων” τα ΑμεΑ, παρουσιάζοντας – όπως βολεύει τον καθένα – κάποια γεγονότα.


Όλα αυτά, στο πλαίσιο της “ανθρωπιάς” που πρέπει να δείχνει ο υποψήφιος.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα