Δελτίο Τύπου με το οποίο απευθύνει έκκληση προς τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της Βέροιας για να συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης, απέστειλε ο Δήμος Βέροιας.

Το κείμενο έχει ως εξής:

“Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Σουμελίδης και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας παρακαλούν τον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών της πόλης και γενικά όλους τους δημότες μας να συμβάλλουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, στην προσπάθεια όλων μας να διατηρήσουμε όμορφη και καθαρή την πόλη μας και το εμπορικό της κέντρο.
Πολύτιμη θα είναι η συμβολή σας αν:
α) Μειώνετε τον όγκο των χαρτοκιβωτίων και γενικότερα των υλικών συσκευασίας διπλώνοντας τα, για να μην καταλαμβάνουν ολόκληρο σχεδόν τον χώρο των κάδων ανακύκλωσης.
β) Τοποθετείτε τα προς αποκομιδή απορρίμματα, σε δεμένες σακούλες, μόνο στους ειδικούς κάδους.
Παρακαλούμε επίσης τους δημότες μας να μην βγάζουν απορρίμματα το Σαββατοκύριακο.
Επιπλέον για παλιά ογκώδη αντικείμενα να απευθυνθείτε πρώτα στο τηλέφωνο 23313 50595 Η αποκομιδή τους θα γίνεται κάθε Πέμπτη.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και για την κοινή προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλλουμε, είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή.”

Πρόσκληση για εθελοντική καθαριότητα στη Βέροια

Ο Δήμος Βέροιας ανακοίνωσε επίσης ότι, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό, με σκοπό την αποσυμφόρηση της πόλης από την οικολογική και αισθητική επιβάρυνση της προεκλογικής περιόδου και την παράλληλη προετοιμασία της για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. 
Την ευθύνη για το συντονισμό της δράσης θα έχει η Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία θα προμηθεύσει επίσης τους συμμετέχοντες με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Περιβάλλοντος» που έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους, με κεντρικό σύνθημα «αλλάζουμε συνήθειες, διαμορφώνουμε το αύριο» και εντάσσεται στην ευρύτερη εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Δήμου Βέροιας. 
Στο πνεύμα αυτό, προσκαλούνται όλοι οι πολίτες και φορείς της πόλης να συμμετέχουν στον καθαρισμό, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια για μια πιο καθαρή και αλληλέγγυα πόλη. 
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε, από 10.00-14.00 μέχρι την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Μητροπόλεως 55, τηλ. 2331350509, φαξ 2331022330» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Βέροιας.




Σημείωση verianews.blogspot.com:

Είναι κοινή διαπίστωση πως η Βέροια στο θέμα της καθαριότητας χωλαίνει. Οι ευθύνες σίγουρα βαραίνουν τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για το θέμα, το Δήμο Βέροιας. Ωστόσο, οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών και σίγουρα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους…

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα