Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται στη Βέροια από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, από την Motor Press Hellas, το Δήμο Βέροιας και το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, σε μία προσπάθεια για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα, η οποία είναι αφιερωμένη στα παιδιά των οποίων οι γονείς χάθηκαν σε τροχαίο ατύχημα. Από τις 4 Οκτωβρίου βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας μια ειδική, πρωτότυπη, κατασκευή σχετική με την επικινδυνότητα των πίσω καθισμάτων και με κεντρικό τίτλο «Ζήστε την Απόλυτη Ανασφάλεια». Στόχος είναι να προβληματιστεί η κοινωνία της Βέροιας για το πόσο επικίνδυνα είναι τα πίσω καθίσματα, όταν ταξιδεύουμε χωρίς τη ζώνη ασφαλείας.

Σήμερα Παρασκευή, θα αφιχθούν από την Αθήνα στη Βέροια 10 νέα 4Χ4 μοντέλα αυτοκινήτου μαζί με το συντακτικό επιτελείο του περιοδικού «Auto Τρίτη»।

Αύριο Σάββατο, το κομβόι των αυτοκινήτων θα επισκεφθεί την Παναγία Σουμελά, τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου και την πόλη της Βέροιας, ενώ στα σημεία αυτά θα γίνει και φωτογράφηση, για τις ανάγκες ειδικού περιοδικού। Καθ΄ όλη τη διάρκεια των ημερών θα διανέμονται πολυσέλιδα περιοδικά για την οδική ασφάλεια।

Μεθαύριο Κυριακή, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Ωρολογίου, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, θα μοιραστούν μπαλόνια με ήλιο στα οποία θα είναι αναγεγραμμένο το μήνυμα «Ποτέ Ποτό & Οδήγηση». Στο σημείο θα βρίσκονται και τα 10 τετρακίνητα μοντέλα και θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης τόσο για θέματα ασφάλειας, όσο και για άλλα σχετικά με το αυτοκίνητο.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής, η ΕΜΑΚ (Πυροσβεστικό Σώμα) θα κάνει πραγματικό απεγκλωβισμό ατόμου από τρακαρισμένο αυτοκίνητο, ώστε να αναδειχθεί η καθημερινή – σκληρή – πραγματικότητα και τα τραγικά αποτελέσματα των πολλών τροχαίων ατυχημάτων στους ελληνικούς δρόμους.

Στο κοινό που θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, αλλά και σε όλη την πόλη, θα διανεμηθεί ειδικό πολυσέλιδο έντυπο για την οδική ασφάλεια και αλκοολόμετρα μίαε χρήσης.
Στο τέλος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον διευθυντή του «Auto Τρίτη» Στέργιο Μανώλη, ο οποίος θα μιλήσει για θέματα οδικής ασφάλειας, μέσα από την 30ετή του πείρα στο αντικείμενο.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα