Μια πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση ξεκίνησε από χθες στη Βέροια, στο υπόγειο της οικοδομής Βελτσίδη, στην οδό Μητροπόλεως 9, όπου βρίσκεται το καλύτερα διατηρημένο τμήμα της αρχαίας Ρωμαϊκής οδού της Βέροιας.

Η έκθεση έχει τίτλο «Από την οδό Μητροπόλεως στην οδό της Ρωμαϊκής Μητροπόλεως» και διοργανώνεται από τον Δήμο της Βέροιας και την ΙΖ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την ιδέα για την πραγματοποίησή της είναι της ειδικής συνεργάτιδας του Δήμου Βέροιας Πάτρας Θεολογίδου.

Η έκθεση είναι έργο της Μαρίας Χατζηνικολάου, απόφοιτης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και της Σχολής Γραφικών Τεχνών Αθήνας. Η Μαρία Χατζηνικολάου, έχοντας ως εργαλείο μία ειδική μπογιά και τον καμβά, «κατέβασε» την σύγχρονη πόλη στην αρχαία οδό, ενώ σε μία άκρη, αρχαίες γυναίκες παρακολουθούν τη «συνύπαρξη» των δύο εποχών. Το όλο σκηνικό συνοδεύει μουσική με τους όμορφους ήχους που μπορεί να έχει μία πόλη.

Στο πρακτικό κομμάτι, η Μαρία Χατζηνικολάου και η ομάδα με την οποία συνεργάστηκε, έχει τοποθετήσει στα τοιχώματα του υπογείου της οικοδομής μουσαμάδες που έχουν ζωγραφιστεί με ειδική μπογιά, η οποία απεικονίζει τις ζωγραφιές όταν πάνω τους πέφτει μπλε φως (το γνωστό blue light).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Αξίζει να την επισκεφθούν όλοι οι κάτοικοι της πόλης, για να γνωρίσουν από κοντά ένα κομμάτι από την αίγλη της αρχαίας Βέροιας, η οποία – δυστυχώς και ατυχώς – θάφτηκε από το μπετό…

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα