Οι διεκδικητές για το Δήμο Βέροιας είναι αρκετοί, τέσσερεις για την ακρίβεια. Η νυν Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, το στέλεχος του ΚΚΕ Ιωάννα Σοφρόνωφ και η νεαρή Χρύσα Σαββαΐδου.

  
Το θέμα που τίθεται και πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα, καθώς η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο της Βέροιας, είναι το προφίλ του Δημάρχου και των συνεργατών του που θα κληθούν να μας διοικήσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2011.
Οι προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες είναι δικαιολογημένες. Η στήριξη σε κάποιο κόμμα λογική. Ακόμα και οι υποχρεώσεις μπορούν να θεωρηθούν αποδεκτές, κατά την επιλογή του συνδυασμού και των υποψηφίων που θα «σταυρώσουμε».
Ωστόσο, πέρα από όλα τα παραπάνω και κυρίως, πέρα από το προσωπικό και «πελατειακό» μας συμφέρον, πρέπει να δούμε αν αυτός που επιλέξαμε:
α) Είναι καλύτερος/η και πιο ικανός/ή από εμάς ώστε να μας αντιπροσωπεύσει επάξια; 
β) Έχει την απαραίτητη ηθική και κοινωνική ευθύνη για αυτή τη θέση; 
γ) Έχει δείξει ανάλογα «σημάδια» προσφοράς στο κοινό καλό, κατά το παρελθόν;
Αν στις ερωτήσεις που θέσουμε στο εαυτό μας απαντήσουμε στις δύο από τις τρεις (τουλάχιστον) θετικά, είμαστε σε καλό βήμα.
Όμως, προσοχή! Ο εσωτερικός διάλογος πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής και αντικειμενικός. Δεν θα θέλατε – φαντάζομαι – να κοροϊδεύετε τον ίδιο σας τον εαυτό!
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα