Άκρως επιτυχημένη, επάξια, ήταν η εικαστική παρέμβαση που έγινε στο υπόγειο της οικοδομής Βελτσίδη, όπου διασώζεται ακέραιο τμήμα της Ρωμαϊκής οδού, μήκους 40 μέτρων. Η παρέμβαση, που έγινε από τη Μαρία Χατζηνικολάου, απόφοιτο της Ανώτατης Σχολής  Καλών Τεχνών Αθηνών, και αφορούσε ειδικές ζωγραφιές στους τοίχους και μουσική επένδυση, παρουσιάστηκε στο κοινό της Βέροιας από τις 15 μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Βέροιας και της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της απελευθέρωσης της Βέροιας. Στη διάρκειά της έκθεσης επισκέφθηκαν τον χώρο 900 άτομα περίπου, συμπεριλαμβανομένων 400 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί πως η παρέμβαση αυτή, έδωσε την ευκαιρία στο κοινό της Βέροιας να επισκεφθεί το τμήμα αυτό της ρωμαϊκής οδού, 47 χρόνια μετά την αποκάλυψή του. Εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος ανάδειξης αρχαιοτήτων που διασώζονται σε υπόγεια οικοδομών, με καινοτόμες μεθόδους και με την χρήση νέων τεχνολογιών που προωθούν ο Δήμος Βέροιας και η ΙΖ΄  ΕΠΚΑ.
Να αναφερθεί τέλος, πως ο χώρος θα ανοίξει εκ νέου για το κοινό σε ώρες και ημέρες που θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα