Παλιά, ο δημοσιογράφος παρακολουθούσε ένα συμβάν και μόλις τελείωνε, πήγαινε στη γραφομηχανή του και έγραφε το θέμα (βλέπε Κοινωνία ώρα 0). Σήμερα, αυτά τείνουν να ανατραπούν! Το θέμα γράφεται επί τόπου και πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το γεγονός, το θέμα έχει σταλεί για σελιδοποίηση.

Αυτά ισχύουν για τον έντυπο Τύπο. Στις ηλεκτρονικές σελίδες και στα blogs τα πράγματα είναι ακόμη πιο γρήγορα, καθώς με ένα sms, ανεβαίνει φωτογραφία και θέμα άμεσα!
Από την άλλη, οι ψηφιακές μηχανές λειτουργούν ως “τρίτο μάτι”, καθώς η ποσότητα φωτογραφιών που μπορείς να βγάλεις βοηθάει για να δεις με την ησυχία σου πράγματα που ενδεχομένως δεν είδες τη στιγμή της λήψης…
Στη φωτογραφία που ακολουθεί τρεις συνάδερφοι – χρήστες της τεχνολογίας, ο καθένας στο δικό του βαθμο, στη χθεσινή ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ξενοδοχείο “Αιγές Μέλαθρον”…
Από δεξια: Ο Αντώνης Χατζηκυριακίδης γράφει το θέμα στο lap – top, ο Μιχάλης Μελιόπουλος στέλνει από το κινητό την ανάρτηση και ο Θόδωρος Ελευθεριάδης, ο οποίος δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα, τα φωτογραφίζει όλα!