Το θέμα της σωστής διατροφής είναι εξαιρετικά σημαντικό και επίκαιρο ιδιαίτερα στην εποχή μας, την εποχή της υπερκατανάλωσης, του γρήγορου φαγητού, των διατροφικών ασθενειών και κινδύνων που απειλούν καθένα μας λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και λανθασμένων προτύπων. Οι διατροφικές μας συνήθειες διαμορφώνονται από την παιδική μας ηλικία και καθορίζουν τις διατροφικές μας επιλογές σε όλη την ενήλικη ζωή μας γι’αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γονείς και σχολείο να συνεργάζονται και στο θέμα αυτό ώστε να μεταδίδουν και να ακολουθούν κατάλληλα μηνύματα υγιεινής διατροφής!

DSCN3938

Έτσι, την εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων μαζί με τη δασκάλα τους Ποτουρίδου Γεωργία, ψάχνοντας για τη διατροφή “ανακάλυψαν” πολλά θέματα, τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τους. Η δραστηριότητα είχε ως στόχο τη μετάδοση μηνυμάτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες στη διατροφή τους, με απώτερο στόχο να τις διατηρήσουν σε όλη τους τη ζωή και ενδεχομένως να επηρεάσουν και τις διατροφικές επιλογές των γονέων τους.
Ακόμη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, η οποία εορτάζεται στις 7 Απριλίου, η διαιτολόγος κυρία Νικολοπούλου Ελισάβετ επισκέφτηκε τους μικρούς «διατροφολόγους».

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνειδητοποίηση, από πλευράς των μαθητών, της αξίας της υγιεινής διατροφής και η απόκτηση γνώσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με ένα «υγιεινό» παιχνίδι, που η διαιτολόγος πρότεινε στα παιδιά. Οι μικροί μαθητές έπρεπε να σκεφτούν υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές και να προσπαθήσουν να μπερδέψουν τους συμμαθητές τους για το ποιες είναι σωστές και λάθος! Το παιχνίδι αλλά και όλη η επίσκεψη στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία! Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και οι συζητήσεις τους ζωηρές. Τα παιδιά συμμετείχαν πρόθυμα στη βιωματική αυτή δράση και η «υγιεινή» εβδομάδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον και την προσοχή τους!

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Νικολοπούλου Ελισάβετ που με τόση προθυμία ενημέρωσε τους «μικρούληδες» του σχολείου μας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την αξιότιμη κυρία Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας που ενέκρινε αυτήν την επίσκεψη.