Το Σάββατο 2 Μαρτίου, 10.30-12.00 το πρωί, ο ζωγράφος Κώστας Βουτσάς θα βρίσκεται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας όπου θα εγκαινιάσει την έκθεση του με μικρά σχέδια ακουαρέλας, θα ξεναγήσει τα παιδιά στα έργα της έκθεσης και θα ζωγραφίσει μαζί τους.

acuarelΣτα σχέδια της έκθεσης κυριαρχεί η φιγούρα ενός μικρού παιδιού που ”βλέπει” τον κόσμο γεμάτο χρώματα και είναι δημιούργημα του ζωγράφου ο όποιος μας εξηγεί πως γεννήθηκε ο Μικρός Ακουαρέλ. “Ο μικρός Aquarell, γεννήθηκε συμπτωματικά, όταν ένας λεκές με χρώματα ακουαρέλας, καθώς απλώθηκε πάνω στο χαρτί σχημάτισε ένα πρόσωπο. Επειδή πολλές φορές το συμπτωματικό είναι αφορμή για να προκύψουν μεγάλες ιδέες έτσι τοποθέτησα σ΄αυτήν την σύμπτωση δημιουργό ένα μικρό παιδί. Από τότε με ακολουθεί, στις σκέψεις και τις διαθέσεις που κουβαλά ένα μικρό παιδί, ένα παιδί που ο καθένας θα επιθυμούσε να κρύβει μέσα του”. Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 6-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

*Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε το 1960 στην Θεσσαλονίκη και δεν έχει απομακρυνθεί από κοντά της μέχρι σήμερα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όποτε βρει ευκαιρία, γελοιογραφεί και σκιτσάρει για μικρούς και μεγάλους φίλους. Έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία και παιχνίδια και συμμετείχε σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,

Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)