Η Θεατρική Σκηνή Εφήβων «ΑΝΤΙδρασις» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζει την παράσταση «Σελίδες Ημερολογίου», η οποία γράφτηκε από τα ίδια τα παιδιά και σκηνοθετήθηκε από το δάσκαλό τους Κωνσταντίνο Γιωτόπουλο. Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 27 Απριλίου 2014, ώρα 8.30μ.μ. στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

σημείωμα σκηνοθέτη
“Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο..! Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας… Το κοινό που μας παρακολουθεί
” Κάρολος Κουν”

Πόσο γύριζαν στο μυαλό μου αυτά τα λόγια, όταν ξεκίνησα την παράσταση αυτή με την ομάδα ΑΝΤΙδρασις. Πόσο μάλλον όταν στην περίπτωση αυτή είναι οι ψυχές 27 εφήβων και το κοινό που παρακολουθεί οι γονείς τους! Σελίδες ημερολογίου η παράσταση! Όλα ξεκίνησαν από μια εργασία που τους έβαλα να κάνουν ανώνυμα. “Ένα πρόβλημα ή προβληματισμός” μέσα από την οικογένεια, το σχολείο ή τον κοινωνικό περίγυρο! Τα γραπτά με άφησαν άφωνο.! Δεν μπορούσα να τα σχολιάσω, τα διάβαζα κι έλεγα πώς γίνεται παιδιά, μιας τρυφερής ηλικίας, με τόσο δυνατά και πολλές φορές “άκομψα” συναισθήματα; Σελίδες Ημερολογίου λοιπόν… Πραγματικές σελίδες… Πραγματικά λόγια… Βιώματα… Η δική μου δουλειά ήταν να το κατευθύνω χωρίς να ξέρω ποιος έγραψε τι… Έπρεπε να υποκριθούν κι όχι να αφηγηθούν! Το σώμα κι η ψυχή οδηγός! Όχι τα λόγια!

Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος

« Σελίδες Ημερολογίου»

οι συντελεστές της παράστασης:
Κείμενο: ομάδα «ΑΝΤΙδρασις»
Σκηνοθεσία: Kωνσταντίνος Γιωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Βόλκος
Σκηνικά: Ιωάννα Στεφανόπουλου
Πρωτότυπη Μουσική: Ιωάννα Τσουπή
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Τεχνικός Σκηνής: Κώστας Κωστόπουλος
Βίντεο & Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος
Αφίσα – Πρόγραμμα : Johnny Feelmore

Οργάνωση παραγωγής – Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου
Χορηγός επικοινωνίας: arive.gr

διανομή(με αλφαβητική σειρά):

Ανδριάνα Αμανατίδου, Πέτρος Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνος Βόλκος, , Αθηνά Γκαλίτσιου, Ιωάννα Καγκελίδου, Βασίλης Κατσιγιαννόπουλος, Σοφία Κοτίδου, Γιώτα Κουκουτέγου, Βαλάντης Κωσταλάρ, Μαρία Λεκού, Χαράλαμπος Μεϊμαρίδης, Γιώργος Λαναράς, Ελένη Μπαλαμπανίδου, Θανάσης Μπιζέτας, Αναστασία Μπουγιάκα, Βασιλεία Ουκουμούς, Ελισάβετ Πασίδη, Αγγελική Περηφανοπούλου, Στέλλα Πετρομελίδου, Δανάη Ριζούδη, Γιώργος Σαββίδης, Μελίνα Σιδηροπούλου, Ασημίνα Σελάμι, Δημήτρης Τζιαμπάσης, Γαβριήλ Χατζηγιάννης.