Ο Δήμος Βέροιας, το Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), η Φυτιατρική Εταιρεία Ελλάδος και ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Ημαθίας συνδιοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Σημαντικά Προβλήματα Εφαρμοσμένης Φυτιατρικής Δενδρωδών Καλλιεργειών στην Ημαθία».

Εισηγητές στην εσπερίδα θα είναι :

Ο Δρ Φίλιππος Ιωαννίδης, Γεωπόνος- Εντομολόγος, τ. Δ/ντης Εργοστασίου Πλατέως ΕΒΖ και τ. Δ/ντης Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Αντιμετώπιση ξυλοφάγων εντόμων σε μηλοειδή και πυρηνόκαρπα.».

Ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, Καθηγητής Εντομολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Μύγα της Μεσογείου : Ένας σοβαρός εχθρός των καρποφόρων δένδρων στην Β. Ελλάδα.».

Η κα Πολύμνια Αντωνίου, Επ. Καθηγήτρια Φυτοπαθολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει το θέμα «Σοβαρές ασθένειες ακτινιδιάς».

Και ο κ. Ελευθέριος Τζάμος, Ομότιμος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Φυτιατρικής Εταιρίας Ελλάδος, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Δυνατότητες απολύμανσης του εδάφους για επανεγκατάσταση δενδροκομείων».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 στο Δημαρχείο του Δήμου Βέροιας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18.00 και η  είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.