Η συνταγή της ημέρας: Κοτοσαλάτα
Τύπος συνταγής: Συνοδευτικό
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
 
Συστατικά
  • 3 Τεμάχιο %ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf, φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 Κλωνάρια %cf%83%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf, ψιλοκομμένο
  • 1 Ματσάκι %ce%bc%ce%b1%cf%8a%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%8c, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 2 Τεμ. %ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1, τριμμένα στο ψιλό
  • 1 Κονσέρβα %ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%ba%ce%b9
  • 2 Τεμ. %ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%b1, κομμένα στην μέση για το στόλισμα
  • 1 Τεμ. %ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ac, σε κύβους
  • 0 , Σάλτσα
  • 3 κ.σ. %ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bf%cf%8d%cf%81%cf%84%ce%b9-2, Στραγγιστό
  • 1 κ.σ. %ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%ad%ce%b6%ce%b1, καλής ποιότητας
  • 0 %ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b9-2
  • 0 %cf%80%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b9, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Αν χρησιμοποιήσετε φιλέτο κοτόπουλο ωμό, ψήστε το με λίγο λάδι και αλάτι σε ένα τηγανάκι. Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε μικρά κομμάτια
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Προσθέστε τα υλικά της σάλτσας και αλατοπιπερώστε. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
  3. Μεταφέρετε τη σαλάτα στο μπολ στο οποίο πρόκειται να τη σερβίρετε, στολίστε με τα ντοματίνια και καλύψτε τη καλά με μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά και σερβίρετέ τη δροσερή.
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/04/32879/i-sintagi-tis-imeras-kotosalata/