Αφού αποψύξουμε τις γαρίδες(εάν είναι κατεψυγμένες) , τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αποφύγουμε το πιτσίλισμα από το λάδι στο τηγάνισμα.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε την ψιλοκομμένη μαραθόριζα μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Τις σοτάρουμε μόνο για 2 λεπτά, ίσα ίσα για να πάρουν το άρωμα της μαραθόριζας. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε να βγάλει την γλύκα του. Ρίχνουμε μέσα και την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.
Σε αυτό το σημείο ξαναρίχνουμε στο τηγάνι τις σοταρισμένες γαρίδες και τις βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Πριν το τέλος προσθέτουμε ξυνομηζύθρα. Σερβίρουμε με το τηγάνι και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/04/30490/i-sintagi-tis-imeras-garides-saganaki/