Η συνταγη της ημέρας: Αρνάκι με κολοκυθάκια αυγολέμονο
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Serves: 1 Κατσαρόλα
 
Ειναι αρνακι μαγειρεμενο στην κατσαρολα, με κολοκυθακια πολυ μικρα (λεπτα και μακρυα οσο ο δεικτης του χεριου μας). Στο τελος κανουμε με το ζουμακι του αυγολεμονο. Ειναι ενα πραγματικα πεντανοστιμο φαγητο με θεϊκή γεύση.
Συστατικά
  • 1 Κιλό Αρνάκι
  • 1 Κιλό Κολοκυθάκια, Μικρού μεγέθους
  • 1 Δόση Ελαιόλαδο, ή 1 κ.σ. φυτίνη
  • 1 Τεμάχιο Κρεμμύδι, Ψιλοκομμένο
  • 3 Ποτήρι Νερό, χλιαρό
  • 1 Δόση Μαϊντανό
  • 2 Τεμάχιο Αυγά
  • 1 Τεμάχιο Λεμόνι, Χυμό
  • 1 κ.γ. Κορν-φλαουρ, ή αλεύρι
  • 1 Δόση Αλάτι
  • 1 Δόση Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βαζουμε στην κατσαρολα να ζεσταθει το λαδι, τοποθετουμε το κρεας (αφου το εχουμε πρωτα αλατοπιπερωσει) στην κατσαρολα μεχρι να ροδισει και απο τις δυο πλευρες, προσθετουμε το κρεμμυδι (ψιλοκομμενο) μεχρι να σωταριστει. προσθετουμε τα 3 ποτηρια το νερο (χλιαρο) και το αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι σχεδον να μαλακωσειτο κρεας.
  2. Σ'ενα τηγανι, αφου βαλουμε λιγο λαδι να καψει, ροδιζουμε ελαφρως τα κολοκυθακια αφου τα εχουμε αλατισει κι αυτα. Τα βαζουμε διπλα στο κρεας, ριχνουμε απο πανω τον ψιλοκομμενο μαϊντανο και το αφηνουμε να σιγοβρασει το φαγητο μεχρι να μαλακωσουν τα κολοκυθακια. Εαν δουμε οτι χρειαζεται λιγο νερακι, προσθετουμε χλιαρο.
  3. Στη συνεχεια κτυπαμε τ'αυγα σ'ενα μπολ προσθετουμε το λεμονι και το κορν-φλαουερ να διαλυθει καλα, βαζουμε λιγο αλατακι αν χρειαζεται και προσθετουμε σιγα-σιγα ζουμακι απο το φαγητο. Οταν καψει αρκετα το αυγολεμονο το προσθετουμε στο φαγητο μας και κουναμε την κατσαρολα μας να παει παντου.
  4. www.sintagespareas.gr
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/03/21223/i-sintagi-tis-imeras-arnaki-me-kolokith/