Η συνταγή της ημέρας: Κρεμμυδοκεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί φέτα.
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Serves: Τηγάνι
- 1 Ματσάκια Κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 Δόση Αλεύρι, όσο χρειαστεί
- 300 γρ. Τυρί, φέτα
- 4 Κλωναράκια Δυόσμο
- 3 κ.σ. Άνιθο, περισσότερο/λιγότερο αναλόγως
- 330 ml Σόδα, κουτάκι αναψυκτικό
- ½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- ⅕ Κούπα Γάλα, Φρέσκο
- 1 Δόση Αλάτι
- 1 Δόση Πιπέρι
- 1 Δόση Λάδι, αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια (εγώ χρησιμοποιώ μόνο τα πράσινα φύλλα του κρεμμυδιού) και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μπολ εν τω μεταξύ έχουμε ανακατέψει το γάλα, το αυγό, το μπεικιν, την σόδα, τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και τον άνηθο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, (το τυρί που έχουμε τρίψει πιο πριν), προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός (να στέκεται).
- Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν τους κεφτέδες) και μ’ ένα κουτάλι βάζουμε τον χυλό στο τηγάνι.
- Τα τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να χρυσαφίσουν!
- Πηγή: www.sintagespareas.gr
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/03/20267/i-sintagi-tis-imeras-kremmidokeftede/
3.5.3208