Η συνταγή της ημέρας: Κρεμμυδοκεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί φέτα.
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Serves: Τηγάνι
 
Κρεμμυδοκεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί φέτα.
Συστατικά
  • 1 Ματσάκια Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 Δόση Αλεύρι, όσο χρειαστεί
  • 300 γρ. Τυρί, φέτα
  • 4 Κλωναράκια Δυόσμο
  • 3 κ.σ. Άνιθο, περισσότερο/λιγότερο αναλόγως
  • 330 ml Σόδα, κουτάκι αναψυκτικό
  • ½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • ⅕ Κούπα Γάλα, Φρέσκο
  • 1 Δόση Αλάτι
  • 1 Δόση Πιπέρι
  • 1 Δόση Λάδι, αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια (εγώ χρησιμοποιώ μόνο τα πράσινα φύλλα του κρεμμυδιού) και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα μπολ εν τω μεταξύ έχουμε ανακατέψει το γάλα, το αυγό, το μπεικιν, την σόδα, τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και τον άνηθο.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, (το τυρί που έχουμε τρίψει πιο πριν), προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός (να στέκεται).
  5. Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν τους κεφτέδες) και μ’ ένα κουτάλι βάζουμε τον χυλό στο τηγάνι.
  6. Τα τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να χρυσαφίσουν!
  7. Πηγή: www.sintagespareas.gr
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/03/20267/i-sintagi-tis-imeras-kremmidokeftede/