Τύπος συνταγής: Συνοδευτικό
Cuisine: Ελληνική
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Serves: Ένα τηγάνι
 
Αυγά μάτια, μαγειρεμένα μέσα σε φέτα αντί για λάδι.
Συστατικά
  • 4 τεμάχια Αυγά
  • 150 γραμμάρια Φέτα
  • 1 φλ. καφέ κρέμα γάλακτος
  • 1 δόση Πιπέρι, αν γίνεται φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα. Σε μέτριο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα θρύμματα της φέτας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι η φέτα να διαλυθεί τελείως.
  2. Σπάμε μέσα στο μείγμα τα αβγά μάτια.
  3. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, πάντα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5'.
  4. Πρέπει τα ασπράδια να πήξουν, αλλά οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι.
  5. Σερβίρουμε τα αβγά στα πιάτα, περιχύνοντάς τα με την κρέμα της φέτας. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Recipe by Κάθε Μέρα at https://www.kathemera.gr/2012/02/18845/sintagi-tis-imeras-avga-magiremena-m/