Με το παραπάνω μήνυμα, που εμπνεύστηκε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ο Δήμος Βέροιας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας ενώνουν τις δυνάμεις και τις ιδέες τους για τις δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην αγορά της Βέροιας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017  στις 7:00μ.μ.  με την υποδοχή του Χριστουγέννιάτικου τρένου στο Δημαρχείο, υπό τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική της Κ.Ε.Π.Α του Δήμου Βέροιας. Επιβάτες της πρώτης διαδρομής θα είναι οι διοργανωτές των εκδηλώσεων, οι μουσικοί της φιλαρμονικής και οι δημοσιογράφοι. Η διαδρομή που θα ακολουθείται από το τρενάκι καθ’ όλη τη διάρκεια, από Παρασκευή 15.12.2017 έως και τις 07.01.2018 θα είναι η εξής: αφετηρία από την πλατεία Δημαρχείου, Βενιζέλου, Μαλακούση, Κεντρικής και κατάληξη στην Πλατεία Δημαρχείου.

την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017  στις 7:15μ.μ.

Οι μαθητές των ομάδων «ΣΧΕΔΙΟ Β’» & «ΣΧΕΔΙΟ Γ’» θα μαζευτούν στην πλατεία  Δημαρχείου ντυμένα με στολές (ξωτικά, τάρανδοι, χιονάνθρωποι κ.λ.π). Εκεί θα επιβιβαστούν στο τρενάκι και θα κάνουν τη δεύτερη βόλτα, συνοδεύοντας και μικρούς και μεγάλους.

την Σάββατο 16.12.2017, ώρα 12 το μεσημέρι με 2.00μ.μ.

Στο εμπορικό κέντρο της Βέροιας θα συγκεντρωθούν παιδιά από 6 ομάδες του τμήματος θεατρικής υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Βέροιας, Γ’ & Δ’ Δημοτικού καθώς και Γυμνασίου και Λυκείου. Τα παιδιά φορώντας εορταστικά κόκκινα σκουφιά θα ξεχυθούν για 2 ώρες στα στενά της αγοράς, και σε περαστικούς, σε κόσμο, σε μαγαζιά και στα καφέ της περιοχής θα μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια.

Στα φυλλάδια θα εμφανίζεται ο τίτλος της εκδήλωσης ΓιορτάΖΩ- ΨωνίΖΩ – ΖΩ στη Βέροια και στην άλλη πλευρά «γράψε μια ευχή», που ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να κάνει. Οι ευχές θα συγκεντρωθούν σε κιτίο στην πλατεία Δημαρχείου και ο καθένας θα πάρει από μια ευχή, που ένας άλλος συμπολίτης του έγραψε. Τα παιδιά, μοιράζοντας τα φυλλάδια θα ενημερώνουν τους συμπολίτες μας για τον στόχο της εκδήλωσης, ότι στην πλατεία Δημαρχείου στις 2.00μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση των κατοίκων της Βέροιας, όσων περισσότερων είναι δυνατόν, ώστε να βγει μια  μεγάλη εορταστική φωτογραφία.

Στο χώρο θα υπάρχει φωτογράφος, που με drone θα τραβήξει τη φωτογραφία του συγκεντρωμένου πλήθους από ψηλά. Στο σημείο συγκέντρωσης του κόσμου θα υπάρχει και ένα χαρτόνι μεγέθους Α0, όπου ο κάθε συμμετέχοντας θα αναγράφει με μαρκαδόρο το όνομα του!

Απώτερος σκοπός να γίνουν αφίσες διπλής όψης που στη μία πλευρά θα υπάρχει η φωτογραφία του πλήθους και στην άλλη οι ονομαστικές ευχές (χαρτόνι) και να κολληθούν σε όλα τα καταστήματα της πόλης μας, ώστε κατά τις γιορτινές αγορές, να τονίζεται η αξία της ατομικότητας του κάθε καταναλωτή!