Επιτέλους Δεκέμβριος! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και με πολύ χαρά ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε μαζί με τους αναγνώστες μας, όπως κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια.

 

Σχεδιάσαμε για εσάς και τα παιδιά σας μικρές, ζεστές και μοσχομυριστές δραστηριότητες σε έναν χώρο πολύχρωμο,  γεμάτο όμορφα βιβλία. Αγαπημένες γιορτινές ιστορίες, βιβλία με όμορφες εικόνες, φανταστικά ταξίδια, ζωγραφική, κατασκευές,  ζαχαροπλαστική, φωνές, μουσική, κάλαντα και πολλές ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα  από την αγαπημένη σας Βιβλιοθήκη.

 

Εγγραφές από Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

 

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Γλυκά και αλμυρά κέικ: εργαστήριο ζαχαροπλαστικής».  Σας αρέσουν οι γλυκές ή οι αλμυρές γεύσεις; Μήπως και οι δύο; Ψήνουμε και στολίζουμε γλυκά και αλμυρά κέικ. Με το σεφ Γιώργο Μεταξά. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής της Βιβλιοθήκης στο 2οόροφο.

 

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα».  Πόσο δύσκολο είναι άραγε να συμβάλλουμε ώστε να συμβεί ένα θαύμα; Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και θετική σκέψη. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 6.00-6.30 το απόγευμα         
«Τα κάλαντα – Μουσική αφήγηση παραμυθιού».  Γνωρίζει άραγε κανείς την ιστορία για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα; Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα νέο παλικάρι…. η συνέχεια στη Βιβλιοθήκη μας. Θα ακολουθήσει βιωματική μουσικοκινητική δραστηριότητα. Αφήγηση Μαρία Φλώρου. Μουσική Μαρία Ρουμελιώτη. Για παιδιά 4-8 ετών και τους γονείς τους. Ελεύθερη συμμετοχή. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης στον 2ο όροφο.

 

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Ένα δώρο για τον καθένα».  
Πόσα δώρα μπορεί να φτιάξει κανείς μ’ ένα ρολό ύφασμα; Αμέτρητα! Φτιάχνουμε υφασμάτινα δεντράκια, ως δώρα, για όλους όσους επιθυμούμε να τα χαρίσουμε. Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια : εργαστήριο ζαχαροπλαστικής».   Βοηθάμε τον Αϊ Βασίλη να βρει το δρόμο του για την Βιβλιοθήκη ακολουθώντας τις μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα μπισκοτάκια που με μεράκι θα ζυμώσουμε, πλάσουμε, στολίσουμε και ψήσουμε.  Με τον σεφ Γιώργο Μεταξά. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής της Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο.

 

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου
«Χριστουγεννιάτικες πηλοκατασκευές».

  • 4.00-4.45 το απόγευμα : για παιδιά 4-5 ετών.
  • 5.00-5.45 το απόγευμα : για παιδιά 6-8 ετών.

Μέρες χριστουγεννιάτικες, μέρες γιορτινές και δημιουργικές! Δημιουργούμε τα δικά μας πήλινα στολίδια για το δέντρο, το σπίτι κι ακόμα καλύτερα για να τα προσφέρουμε ως δώρο σε αυτούς που αγαπάμε. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, 5.00-6.30 το απόγευμα
«”Σκρουτζ, μια χριστουγεννιάτικη ιστορία” του Κ. Ντίκενς σε κόμικ».   Ένας στριφνός και τσιγκούνης άντρας, μεγάλος σε ηλικία, παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2018 στη Βέροια. Τι θα συμβεί άραγε; Θα το ανακαλύψουμε παρέα, με λέξεις και εικόνες φτιάχνοντας το δικό μας κόμικ. Για παιδιά 10-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, 6.00-7.00 το απόγευμα
«Σε μια μικροσκοπική γιορτινή  πλατεία… ποιοι θα ρθουν;».  Ένα μικρό θεατράκι, σκοτάδι, φωτάκια, αντικείμενα, ήχοι, διαφάνειες, ζωγραφιές, κι η παράσταση αρχίζει. Τα «Χριστουγεννιάτικα κάλαντα» του Κ. Ντίκενς και το «Κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ. Κ. Άντερσεν συναντιούνται στο κουκλοθέατρο μας… Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή.Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, 10.00-11.30 το πρωί
«”Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη” του Αλ. Παπαδιαμάντη, ραδιοφωνικό θέατρο και δραματοποιημένη αφήγηση για παππούδες, γιαγιάδες και εγγονάκια». Δημιουργούμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία με τη βοήθεια του παππού ή της γιαγιάς μας και την αφηγούμαστε. Για παππού ή γιαγιά με μέγιστο αριθμό δύο εγγονάκια σχολικής ηλικίας. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Ψάχνοντας το φως των Χριστουγέννων».  Με σύνθημα «Το Φως των Χριστουγέννων δίνει χαμόγελα στα παιδιά» ελάτε να διασκεδάσουμε μετά μουσικής και με παιχνίδια λαμπερά…Με τη νηπιαγωγό Λίνα Λεμονίδου. Για παιδιά 4-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

 

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι δύο εργαστήρια.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες
να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές
δραστηριότητες είναι περιορισμένος.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή
στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,

Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr